Ankara Emniyeti'nden silah ruhsatı alacaklara uyarı

Ankara Emniyet Müdürlüğü, silah ruhsatı alma ve yenileme işlemlerinde koronavirüs nedeniyle istenmeyen sağlık kurulu raporunun bundan sonra isteneceğini duyurdu.
Ankara Masası
|
25 Mayıs 2022, Çarşamba - 10:49
Ankara Emniyeti'nden silah ruhsatı alacaklara uyarı

Ankara Emniyet Müdürlüğünün sosyal medya hesabından silah ruhsatı alacaklara ve yenileme işlemi gerçekleştireceklere yönelik dikkat çeken bir bir uyarı yayımlandı.

Koronavirüs nedeniyle silah ruhsatı alma ve yenileme müracaatlarında sağlık kurulu raporu istenmeden işlem yapıldığı hatırlatılan açıklamada, bundan sonraki sürece ilişkin şu bilgiler paylaşıldı;

25.05.2022 tarihinden itibaren silah ruhsatı müracaatında bulunan vatandaşlarımızdan sağlık raporu istenecektir. Sağlık kurulu raporu alınmadan silah ruhsatı düzenlenen ve geçerlilik süresi devam eden vatandaşlarımızın bir yıl içerisinde silah taşımasında/bulundurmasında sağlık yönünden sakınca olmadığına dair sağlık kurulu raporu ibraz etmeleri gerekmektedir.

Aksi takdirde sağlık kurulu raporu ibraz etmeyen vatandaşlarımızın silah ruhsatları yönetmelik hükümleri doğrultusunda iptal edilecektir.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1526915/ankara-emniyetinden-silah-ruhsati-alacaklara-uyari
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.