Çavuşoğlu ile Yair Lapid bir araya geldi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu dün Filistin'e gerçekleştirdiği ziyaret sonrası bugün de İsrail'i ziyaret etti. Bakan Çavuşoğlu, İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid’le ikili ve heyetler arası görüşmeler gerçekleştirdi.
Editör
|
25 Mayıs 2022, Çarşamba - 13:10
Çavuşoğlu ile Yair Lapid bir araya geldi

Filistin'deki temaslarını tamamlayan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsrail'e gitti.

Çavuşoğlu ile Lapid görüştü

Bakan Çavuşoğlu, resmi ziyaret için bulunduğu İsrail'de mevkidaşı Yair Lapid ile görüştü.Heyetler toplantısına katılan iki isim ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

''İlişkilerimiz için yeni bir çerçeve oluşturduk''

Toplantıda sözü ilk alan  İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid "Türkiye,İsrail'i tanıyan ilk Müslüman ülkedir bu yüzden biz her zaman diyaloga geri dönmeyi biliyoruz. Bir Türk bakanın 15 yıl sonra yaptığı ilk ziyaret sonrası sadece siyasi değil ekonomik gelişme olduğunu da gördük. Amacımız ülkelerimizin karşılıklı avantajlarını birlikte kullanmak. Salgın döneminde bile işbirliğimiz devam etti. Bunu memnuniyetle karşılıyoruz. Sayın bakan diplomasinin de ötesinde İsrailliler Türkiye'yi çok seviyor. Çok sayıda uçak Türkiye'ye gidiyor. İnsanlar ülkenizi seviyor. Bugün ilişkilerimiz için yeni bir çerçeve oluşturduk. Bundan ilerde çocuklarımız da faydalanacak." ifadelerini kullandı.

''Pozitif bir gündemde çalışmak anlaşmazlıkları çözebilir''

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise ,'' Sayın bakanın da ifade ettiği gibi birçok alandaki ilişkilerimize yeniden enerji kazandırmaya ve sivil havacılıkla ilgili görüşmeleri yeniden başlatma konusunda karar kıldık. Türkiye ve İsrail en çok karşılıklı ticaret yapan 10 ülke arasında. Yaşadığımız zorluklara rağmen ticaret hacmimiz sürekli olarak artmaya devam etmiştir Geçen sene ticaret hacmimiz 8 milyar doları geçti. Bu seneki hacim de çok ümit verici. Bizler ticaret hacmini ve ekonomik işbirliğini artıma konusunda kararlıyız. Pozitif bir gündemde çalışmak anlaşmazlıkları çözebilir'' dedi.

''İki devletli çözüm barış için tek yol''

Sözlerine devam eden Çavuşoğlu,''Bugün Filistin-İsrail meselesini de görüştük. Dün Filistin'de görüşmelerim oldu. Biz BM parametreleri içinde 2 devletli çözümün barış için tek yol olduğuna inanıyoruz.Biz Türkiye olarak her zaman yapıcı bir rol oynadık, bu konuda da sorumluluğa hazırız.''dedi.

''Döner Kebap olacaksa geliyorum''

Görüşmenin sonunda ise iki bakan arasında güldüren bir diyalog yaşandı.İsrailli turistlere Türkiye davetinde bulunan Bakan Çavuşoğlu, mevkidaşı Lapid'i de ağırlamak istediğini söyledi.

Çavuşoğlu'nun davetine karşılık veren Yair Lapid,"döner kebap olacaksa geliyorum." yanıtını verdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1530820/cavusoglu-ile-yair-lapid-bir-araya-geldi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.