Ünal Çeviköz'den Türkiye'nin Finlandiya'ya yönelik aldığı tavra eleştiri

CHP İstanbul Milletvekili Ünal Çeviköz, Finlandiya'nın NATO üyeliği yolunda PKK/YPG sorununu gündeme getirilmesinin taktiksel bir hata olduğunu belirterek, CHP'nin Finlandiya'yı desteklemeye hazır olduğunu söyledi.
Ankara Masası
|
26 Mayıs 2022, Perşembe - 09:16
Ünal Çeviköz'den Türkiye'nin Finlandiya'ya yönelik aldığı tavra eleştiri

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili ve emekli büyükelçi Ünal Çeviköz, Finlandiya'nın NATO üyeliğine yönelik Türkiye'nin aldığı tavrı,  Helsingin Sanomat gazetesine değerlendirdi. 

Çeviköz, Türkiye'nin güvenlik endişelerine Finlandiya cephesinden yeteri kadar yanıt verilmediğini ancak bunun  Finlandiya’nın NATO üyeliği başvurusuna müdahale etmek için yeterli olmadığını söyledi.

"Finlandiya’ya kaçmış olabilir"

"Bazı PKK’lılar Finlandiya’ya kaçmış olabilir. Kim olduklarını bilmiyorum" diyen Çeviköz "Ama her ne ise, bu Türkiye’nin doğrudan Finlandiya ile ilgilenmesi gereken ikili bir sorun" dedi.

"Erdoğan için dış politikada açık bir taktik hata"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı da eleştiren Çeviköz, "Bu konuyu Finlandiya’nın NATO üyeliğine engel olarak gündeme getirmek, Erdoğan için dış politikada açık bir taktik hata. NATO ortaklarımızdan güçlü tepkiler almasına şaşmamalı.” ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1531575/unal-cevikozden-turkiyenin-finlandiyaya-yonelik-aldigi-tavra-elestiri
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (1)

Yorumunuz İletilmiştir.
Türker Yeldoksan
26 Mayıs 2022, 11:41
"bizim için ypg terör örgütü değildir" (Kemal Kılıçdaroğlu)