Şamil Tayyar'dan Mehmet Uçum'un anayasa sözlerine eleştiri

AK Parti MKYK Üyesi Şamil Tayyar "Atatürk benim kırmızı çizgimdir. Yeni anayasa da laiklik ve Atatürk üzerine kurulacak" açıklamalarında bulunan Mehmet Uçum’a tepki gösterirken "Bu nasıl bir özgüven? Nasıl bir şımarıklık?" ifadelerini kullandı.
Ankara Masası
|
26 Mayıs 2022, Perşembe - 09:14
Şamil Tayyar'dan Mehmet Uçum'un anayasa sözlerine eleştiri

AK Parti MKYK Üyesi Şamil Tayyar, katıldığı televizyon programında yeni anayasa çalışmalarına ilişkin dikkat çeken ifadeler kullanan  Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum'u sert ifadelerle eleştirdi.

" Nasıl bir şımarıklık?"

Uçum'un "Ben solcu bir adamım. Atatürk benim kırmızı çizgimdir. Yeni anayasa da laiklik ve Atatürk üzerine kurulacak" sözlerini alıntılayan Tayyar, "AK Parti’nin bir lideri var. Karar organı MKYK var. Bir parlamento var. AK Parti’nin parlamentoda bir grubu var. Sanki hepsinin üzerinde, tek karar vericiymiş gibi hüküm cümlesi kuruyor. Bu nasıl bir özgüven? Nasıl bir şımarıklık?" ifadelerini kullandı.

Uçum ne demişti?

Geçen hafta TV100'de Candaş Tolga Işık'ın sunduğu programa katılan Mehmet Uçum, Cumhurbaşkanlığı seçiminde uygulanan yüzde 50+1 sistemine ilişkin  "50+1, Türkiye’de hem siyasi istikrarın hem toplumsal istikrarın güvencesidir. Türkiye’de herhangi bir Cumhurbaşkanı adayının 50+1 alabilmesi için Türkiye’nin her kesimine hitap etmesi lazım" demişti. 

Uçum ayrıca, anayasa çalışmalarına ilişkin "Ben yurtsever sol demokrat bir adamım, Atatürk hepimizin kırmızı çizgisidir, Türkiye benim kırmızı çizgimdir, Cumhuriyetin birikimleri benim vazgeçilmezimdir. Yeni anayasa çalışması bu birikim üzerine kurulacak. Cumhuriyet, laiklik, Atatürk üzerine kurulacak" diye konuşmuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1531638/samil-tayyardan-mehmet-ucumun-anayasa-sozlerine-elestiri
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.