TÜİK'ten 6 kuruma 'kalite' logosu

IGF-214025
|
26 Mayıs 2022, Perşembe - 11:00
TÜİK'ten 6 kuruma 'kalite' logosu

TÜİK Başkanı Erhan Çetinkaya'nın başkanlığında toplanan 16. İstatistik Konseyi, dördüncü dönem resmi istatistik programı ile ilgili hedefleri görüştü. 6 kuruma 'kalite logosu' verildi.

ANKARA (İGFA) - 16. İstatistik Konseyi toplantısı, Türkiye İstatistik Kurumu Başkanı Erhan Çetinkaya'nın başkanlığında konsey üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantıda 2017-2021 dönemine ait 3. Resmi İstatistik Programının da değerlendirildiği toplantıda, idari kayıtlar ve alternatif veri kaynaklarının resmi istatistiklerin üretiminde kullanılmasının önemi, veri entegrasyonu ve dijitalleşmenin istatistik üretiminde yaygınlaşması konularını kapsayan 2022-2026 Resmi İstatistik Programının Tanıtımı ile görüşmeleri de sağlandı.

2017-2021 dönemini kapsayan 3. Resmi İstatistik Programı kapsamında çalışmaların paydaşların katkıları ile başarıyla yürütüldüğünü belirten Çetinkaya, kişisel verilerin gizliliği konusuna dikkat çekti. Çetinkaya, TÜİK ile verilerin paylaşımında yasal bir engel bulunmadığını belirtti.

4. DÖNEM RESMİ İSTATİSTİK PROGRAMI VE GETİRECEĞİ YENİLİKLER

4. Dönem Resmi İstatistik Programı ile ilgili de detayları görüşen Çetinkaya, "2022-2026 yıllarını kapsayan Programda ağırlıklı olarak dijital ve alternatif veri kaynaklarının (büyük veri, barkod, CBS vb.) kullanımının artırılmasına yönelik çalışmaların yürütülmesi planlandı. Tüm kurumlardaki verilerin birbirleri ile konuşabileceği ve veriye erişimi belirli ölçütler çerçevesinde mümkün olacağı açık veri platformuna ilişkin bir proje oluşturuldu. 4. Dönem Resmi İstatistik Programında resmi istatistiklerin izlenmesine yönelik teknolojik bir altyapının kurulması için resmi istatistik takip platformu tasarlanmaktadır" dedi.

Söz konusu platform ile ulusal veri yayımlama takvimi, çalışma gruplarının faaliyetleri ve proje çalışmaları anlık olarak takip edilebileceği kaydedildi.

Yeni dönemde planlanan bir diğer çalışmanın ise resmi istatistik programı kapsamında üretilen istatistiklerin uluslararası kuruluşlara eksiksiz ve zamanında gönderilmesini mümkün kılan Ulusal Veri Gönderim Sisteminin oluşturulması olduğunu söyledi. 

6 KURUMUN 10 İSTATİSTİĞİNE KALİTE LOGOSU BELGESİ VERİLDİ

Öte yandan resmi istatistik üreten 6 kurumun 10 istatistiğine TÜİK tarafından kalite logosu belgesi takdim edildi. Buna göre, Hazine ve Maliye Bakanlığına "Merkezi Yönetim Bütçe İstatistikleri", "Genel Yönetim Bütçe İstatistikleri", "Genel Yönetim Sektörü Mali İstatistikleri", "Merkezi Yönetim Alt Sektörü Mali İstatistikleri", "Uluslararası Para Fonu Tanımlı Genel Yönetim Mali İstatistikleri" konularında, Milli Eğitim Bakanlığına "Örgün Eğitim İstatistikleri" konusunda, Tarım ve Orman Bakanlığına "Ormancılık İstatistikleri (Yenileme)" konusunda, Adalet Bakanlığına "Adalet İstatistikleri" konusunda, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine (TOBB) "Kurulan ve Kapanan Şirket İstatistikleri" konusunda, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına "Yıllık Verimlilik İstatistikleri" konusunda kalite logosu belgesi verildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1531749/tuikten-6-kuruma-kalite-logosu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.