Tümamiral Cihat Yaycı istifa etti

Ankara Masası
|
18 Mayıs 2020, Pazartesi - 14:23
Tümamiral Cihat Yaycı istifa etti

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanlığı görevinden alınıp Genelkurmay Başkanlığı emrine verilen Tümamiral Cihat Yaycı istifa etti.

Tümamiral  Yaycı’nın atama kararı, cuma günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanmıştı.

Cihat Yaycı, kendi geliştirdiği “FETÖMETRE” uygulamasıyla, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndaki FETÖ ile ilişkili ve iltisaklı askerlerin belirlenmesinde etkili olmuştu.

Akdeniz’de “Mavi Vatan” haritasını hazırlayan kişi olarak da tanınan ve Yunan medyasında hedef gösterilen Yaycı'nın adı bir ihale dosyasına karışmıştı. Bunun üzerine istifa kararı aldığı öne sürülen Yaycı’nın yakın çevresine “Onurum, gururum incindi” dediği de belirtiliyor.

Cihat Yaycı kimdir?

1966 yılında Elazığ’da doğdu. Deniz Lisesi’nden 1984 yılında mezun olan Cihat Yaycı, 1988 yılında Deniz Harp Okulu’nu bitirdi. Deniz Kuvvetleri Komutanlığına ait çeşitli gemilerde branş subaylığı, bölüm amirliği ve TCG Yavuz ile TCG KemalReis’te İkinci Komutanlık görevlerinde bulunan Cihat Yaycı, 2005-2006 yıllarında TCG Kemalreis Komutanı, 2011-2012 yılları arasında 5’inci Muhrip Filotillası Komodoru olarak görev yaptı. 

Donanma Komutanlığı karargâhında Konsept Şube Müdürlüğü, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı karargâhında Yönetim Analiz ve Denetleme Şube Müdürlüğü, Strateji ve Prensipler Şube Müdürlüğü ve müteakiben Strateji ve Andlaşmalar Daire Başkanlığı görevlerinde bulundu.

“Marmara Üniversitesi İngilizce İşletme İnsan Kaynakları Yönetimi” Ana Bilim Dalında, Naval Postgraduate School (NPS) California/ABD’de “Fizik Mühendisliği” ile “Elektronik Mühendisliği” dallarında yüksek lisans eğitimi ve İstanbul Üniversitesi’nde “Uluslararası İlişkiler” ana bilim dalındaki doktora eğitimini tamamladı.

30 Ağustos 2012 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Tuğamiralliğe terfi eden Tümamiral YAYCI, 2012-2014 yılları arasında Moskova Silahlı Kuvvetler Ataşesi, 2014-2015 yılları arasında Güney Görev Grup Komutanı ve Çok Uluslu Deniz Güvenliği Mükemmeliyet Merkezi Direktörü, 2015-2016 yılları arasında Çok Uluslu Müşterek Harp Merkezi Komutanı görevlerini yerine getirdi.

29 Temmuz 2016 tarihinde Tümamiralliğe terfisinin ardından, 2016-2017 yılları arasında Dz.K.K.lığı Personel Başkanı görevini icra etti. 20 Ağustos 2017 tarihinden itibaren Dz.K.K.lığı Kurmay Başkanı görevine atanan Tümamiral YAYCI İngilizce ve Rusça biliyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/15319/tumamiral-cihat-yayci-istifa-etti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.