Çavuşoğlu'ndan Finlandiya ve İsveç mesajı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsveç ve Finlandiya'nın teröre desteğini kesmek zorunda olduğunu belirterek, bu konuda somut adımlar beklediklerini söyledi.
IGF-214469
|
27 Mayıs 2022, Cuma - 14:20
Çavuşoğlu'ndan Finlandiya ve İsveç mesajı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Romanya Dışişleri Bakanı Bogdan Lucian Aurescu ve Polonya Dışişleri Bakanı Zbigniew Rau ile bugün İstanbul'da yaptığı görüşmenin ardından ortak basın açıklaması düzenledi.

Tavrımız açık ve net

İkili ilişkilerin, ekonomik ve stratejik işbirliklerinin konuşulduğu; İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyelik başvurusuna karşı tavrın görüşüldüğü ifade edildi.

Basın toplantısında Rau, iki ülkenin NATO'ya üyeliğini desteklediklerini söyledi.

" Türkiye'yi ikna ederiz gibi bir yaklaşım doğru olmaz"

Bakan Çavuşoğlu, kendisine sorulan İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyelik başvurusuyla ilgili soruya, "Heyetler Ankara'ya geldi, bu toplantıdan farklı kurumlardan arkadaşlarımız da vardı. İki ülkenin PKK, YPG başta olmak üzere, terör örgütlerine verdikleri destek, bilgiler bir kere daha paylaşıldı. Heyet bu belgeleri aldı, başkentlerine döndü, şimdi bu ülkelerden somut adımlar bekliyoruz. Türkiye'yi ikna ederiz gibi bir yaklaşım doğru olmaz, bizim beklentimiz yanlış bir beklenti değil. NATO'ya üye olmak istiyorlarsa terör örgütlerine desteği kesmek zorundalar. Bizim talebimiz gayet meşru, açık ve net. Bu ülkeler teröre destek veriyor, ayrıca bize yönelik savunma kısıtlamalarını kaldırmaları gerekiyor. Umarım Finlandiya ve İsveç bizi gayet iyi anlamıştır. Biz her zaman diyalogdan yanayız, umarız bu beklentiler somut bir şekilde yerine gelir." diye konuştu.

İsveç ve Finlandiya'nın Türkiye'nin endişelerini gidermek için adım atmaya hazrı olduğunu söylemesinin ardından hafta için Ankara'da yapılan toplantıyı anımsatan Çavuşoğlu, iki ülke temsilcileriyle Türkiye'nin beklentilerinin ve atılması gereken somut adımların paylaşıldığını belirterek, bu adımlarla ilgili cevap beklendiğini kaydetti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1534646/cavusoglundan-finlandiya-ve-isvec-mesaji
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.