BAE DIşişleri Bakanı İstanbul'da

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Şeyh Abdullah bin Zayed El Nahyan ile bir araya geldi.
Editör
|
27 Mayıs 2022, Cuma - 17:41
BAE DIşişleri Bakanı İstanbul'da

Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri arasında başlayan karşılıklı ilişkiler tüm hızıyla  devam ediyor.

Dolmabahçe'de bir araya geldiler

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah bin Zayed Al Nahyan'ı Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde ağırladı.

İki mevkidaş,görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

''Üçüncü ülkelerle de iş birliği yapmamız gerekiyor''

Çavuşoğlu,''İlişkilerimizin her alanda daha iyi bir seviyeye gelebilmesi için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Bu doğrultuda bizi ziyaret eden bakana da gönülden teşekkür ediyorum.'' dedi.

''İş birliğimiz sürecek''

Açıklamalarını sürdüren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ,"Birçok teknoloji şirketinin Emirlikteki faaliyetlerini artırmasından memnuniyet duyuyoruz. Teknoloji şirketlerinin Türkiye'ye ilgisi artıyor. Körfezi Avrupa'ya bağlayacak çok önemli projeler üzerinde çalışıyoruz. İlgili kurumlarımız görüşmelerimizi devam ettiriyorlar." ifadelerini kullandı.

''Ekonomilerimizi ileri taşımak için çalışmalıyız''

Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Abdullah Bin Zayid Al Nahyan ise, "İstanbul'da ve ülkenizde bulunmaktan çok mutluyum. Taziyeniz için teşekkür etmek istiyorum. Hep birlikte çalışmak çok önemli. İki ülkenin ilişkilerinin pekişmesi son derece önemli. Yenilenebilir enerji ile ilgili anlaşmalar, karbon salınımının azaltılması ile ilgili görüşlerimiz ön planda.Ortak ticaretimizin artması irademizin göstergesi. Ticaretin yanı sıra enerjide işbirliği de önemli. Ekonomilerimizi ileri taşımak için çalışmalıyız." dedi.


http://www.ankaramasasi.com/haber/1535466/bae-disisleri-bakani-istanbulda
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.