Gelecek ve DEVA’dan 'Gezi Davası'ndaki şikayetler çekilecek' haberine yalanlama

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın, 'Gezi Davası'ndaki şikâyetlerini geri çekecekler' iddialarına ilişkin partilerinden yalanlama geldi.
Ankara Masası
|
30 Mayıs 2022, Pazartesi - 09:57
Gelecek ve DEVA’dan 'Gezi Davası'ndaki şikayetler çekilecek' haberine yalanlama

Sözcü Gazetesi yazarı Saygı Öztürk'ün kaleme aldığı Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacanın Gezi Davası'ndaki şikâyetlerini geri çekecekleri haberlerine ilişkin iki partinin yetkili isimlerinden açıklama geldi.

"Gezi sürecinde açtığı bir şahsi dava olmuştur"

Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyesi ve İletişim Başkan Yardımcısı Yavuz Değirmenci, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Madem konu açıldı pek bilinmeyen bir bilgiyi aktaralım: Ahmet Davutoğlu'nun Gezi sürecinde açtığı bir şahsi davası olmuştur. Yurtdışında iken fake bir hesaptan küfürler edilerek evinin adresi paylaşılmış ve baskın çağrısı yapılmıştır. O esnada en küçük kızı evde yalnız başınadır. Doğal olarak Sn Davutoğlu ve ailesi küçük kızlarının hayatı konusunda endişeye kapılmıştır. Söz konusu paylaşım hakkında dava açılmıştır. İlgili şahıs yargılanırken ceza almaya yakın zamanda özür dileyerek cahillik yaptığını ifade edip af talebinde bulunmuştur. Bunun üzerine Sn Davutoğlu ilgili şahsı affetmiş ve konu kapanmıştır. Bunun haricinde Gezi olaylarına dair hiçbir hukuki süreçte Sn. Davutoğlu'nun müdahil olması söz konusu değildir" ifadelerini kullandı.

"Haberler doğru değil"

DEVA Partisi kurucularından Avukat Tunahan Elmas şunları aktardı;

"Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’nun ‘Gezi Parkı davasından çekileceği’ haberleri doğru değil; çünkü iki isim de şikâyetçi olmamalarına rağmen savcı tarafından ‘suçtan zarar gören’ olarak tanımlamış. Bu tanımlama aktif bir tutum olmadığından vazgeçilemez de. Olayın özeti budur."

Muhalefet liderleriyle paylaşacaklar

Gazeteci Saygı Öztürk, Davutoğlu ve Babacan'ın şikâyetlerini çekecekleri belirtmiş, iki liderin bu kararlarını altılı masa toplantısında diğer muhalefet liderleri ile paylaşacaklarını yazmıştı. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1537783/gelecek-ve-devadan-gezi-davasindaki-sikayetler-cekilecek-haberine-yalanlama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.