Hazine arazileri peşkeş mi çekiliyor? Bakan Kurum merak edilenleri yanıtladı...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yeni konut kampanyası ve hazine arazilerinin vatandaşlara verilmesine yönelik detayları anlattı.
Ankara Masası
|
01 Haziran 2022, Çarşamba - 09:24
Hazine arazileri peşkeş mi çekiliyor? Bakan Kurum merak edilenleri yanıtladı...

Yeni konut kampanyası ve hazine arazileriyle ilgili merak edilenleri Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum açıkladı.

Konut kampanyasına dair merak edilenler

Bakan Kurum, ağustos ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılacağı bir konut seferberliği başlatacaklarını açıkladı. Bakan Kurum, “81 ilde ama en çok konut ihtiyacı olan illerde konut üreteceğiz. İnsanlar aidat öder gibi taksit ödeyecek” dedi.

Konuyla ilgili olarak; ''Bu projeleri evi olmayan dar gelirli vatandaşlar için yapacağız. Maliyetleri birebir yansıtmayacağız. Sosyal konut kampanyasını 600-700 bin lira olarak başlatmayacağız. Konut alıcılarına destek vereceğiz.''

Hazine arazilerinin durumu ne olacak?

Hazine arazilerinin konut yapmak isteyen vatandaşlara verileceği haberleriyle ilgili olarak ''Hazine arazileri peşkeş çekiliyor'' haberlerini de değerlendiren Kurum ''Hazine arazilerini dar gelirli vatandaşlarımıza peşkeş çekiyoruz. Alt gelir grubunda olan ve ev sahibi olmayan insanlarımıza Hazine arazilerini vermek peşkeş çekmekse evet biz vatandaşımıza Hazine arazilerini peşkeş çekiyoruz.'' dedi.

Hangi şartlarda verilecek?

''Hazine arazileri evi olmayan vatandaşlara verilecek. Arsayı aldığında evi yaptığı sürede resim, harç ve KDV muafiyeti gibi destekler verilecek. Hazine arazisini tahsis ederken belirli bir süre elden çıkarmama şartı konulacak. TOKİ konutları da 5 yıl ve taksiti bitmeden devredilemiyor. Hazine arazilerini de belli bir süre devredemeyecekler. Buradaki amaç alt gelir grubundakileri, evi olmayanları ev sahibi yapmak.''

http://www.ankaramasasi.com/haber/1545245/hazine-arazileri-peskes-mi-cekiliyor-bakan-kurum-merak-edilenleri-yanitladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.