Akaryakıt fiyatlarına zam

Doğal gaz ve elektrik zammının ardından bir zam haberi de akaryakıttan geldi. Edilinen bilgiye göre benzin grubunda 1,22 kuruş, motorin grubunda 1,49 kuruş artış yaşanacak.
Ankara Masası
|
01 Haziran 2022, Çarşamba - 09:54
Akaryakıt fiyatlarına zam

AB'nin Rus petrolüne yönelik ambargo kararı alması, Çin'in koronavirüs tedbirlerini arttırması brent petrol fiyatlarını vurdu. 

Alınan kararların etkisiyle dünya çapında petrol fiyatları yükselirken, akaryakıtta da zam geleceği öğrenildi. 

Buna göre, bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzin grubunda 1,22 kuruş, motorin grubunda 1,49 kuruş fiyat artışı bekleniyor.

Yapılan açıklamada, "Fiyat değişikliklerinin ne zaman ve ne kadar olacağı ile ilgili son karar üst makamlarca verilmektedir" denildi.

Elektrik ve doğal gaza zam

Öte yandan sanayi ve ticarethanelerde kullanılan elektriğe yüzde 25, konut ve tarımsal faaliyetlerde kullanılan elektriğe ise yüzde 15 zam geldi. Doğal gaz fiyatlarına da 1 Haziran 2022 itibarıyla zam yapıldı. Konutlarda kullanılan doğal gazın birim fiyatında yüzde 30, elektrik üretimi için kullanılan doğal gazın birim fiyatında yüzde 16, elektrik üretimi dışında kullanılan doğal gazın birim fiyatında ise yüzde 10 artış yapıldı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1545299/akaryakit-fiyatlarina-zam
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.