Çataklı,''85 terörist etkisiz hale getirildi''

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı,aylık basın bilgilendirme toplantısında önemli bilgiler verdi.
Onur Çetinkaya
|
03 Haziran 2022, Cuma - 12:27
Çataklı,''85 terörist etkisiz hale getirildi''

Terör örgütlerine karşı düzenenlenen operasyonlarla ilgili konuşan Çataklı,mayıs ayında PKK terör örgütüne yönelik kırsal alanda 6’sı büyük, 43’ü orta çaplı olmak üzere toplam 11 bin 838 kırsal operasyon yapıldığını belirtti.

Terör örgütlerinin şehirlerde faaliyet yürüten hücre yapılanması ve iş birlikçilerine yönelik ise bin 221 operasyon yapıldığı açıklandı.

Gerçekleştirilen operasyonlar neticesinde terör örgütlerinin eylemleri de engellendi.

7 kategoride aranan teröristlerin de bulunduğu 85 terörist etkisiz hale getirildi

Bakan yardımcısı,bu operasyonlarda aralarında 1’i beyaz, 1’i turuncu, 1’i kırmızı, 2’si gri, 2’si yeşil kategoride aranan teröristlerin de bulunduğu toplam 85 terörist etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Mayıs ayı içerisinde terör örgütlerine yardım ve yataklık yaptığı ve örgütlerle irtibatlı olduğu değerlendirilen 2 bin 51 şüpheli gözaltına alınırken,37 kişi de  tutuklandı.

Ülkesine dönen Suriyeli sayısı

Düzensiz göçün, güvenliği etkileyen başlıklardan biri olduğunu belirten Çataklı, ülkelerine geri gönderilen Afganistan uyruklu kaçak göçmenler ile gönüllü dönüş yapan Suriyelilere ilişkin verileri paylaştı.

2022 yılında, bugüne kadar düzenlenen Charter seferleri ile 10 bin 16 Afgan kaçak göçmenin geri gönderildiğini belirten Çataklı,geri gönderilen toplam Afgan sayısının 16 bin 538 olduğunu söyledi.

Gönüllü geri dönüş yapan Suriyeli sayısının 505 bin 190 olduğunu açıklayan Çataklı, kayıt altına alınan Suriyeli sayısının ise 3 milyon 763 bin 652 olduğunu blldirdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1550921/catakli85-terorist-etkisiz-hale-getirildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.