Balıkesir deprem yüzünden geceyi ayakta geçirdi

Balıkesir'de gece saatlerinde 2 deprem oldu.
Ersin Küçükbarak
|
04 Haziran 2022, Cumartesi - 09:58
Balıkesir deprem yüzünden geceyi ayakta geçirdi

Balıkesir Karesi'de saat 01:13 sıralarında yaşanan 4,1 büyüklüğündeki depremin ardından saat 01:58'de 4,7 büyüklüğünde bir deprem daha kaydedildi.

Deprem Balıkesir Büyükşehir Belediyesini de teyakkuza geçirdi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz "Merkez üssü Balıkesir Karesi olan ve çevre illerde de hissedilen iki deprem yaşadık. Çok şükür ki şu an olumsuz bir haber yok. Tüm ekiplerimiz ile teyakkuz halinde gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim muhafaza etsin" açıklaması yaptı.

AFAD yakın takipte

AFAD da Twitter hesabından, "Balıkesir'in Karesi ilçesinde saat 01.58'de 4,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Gelişmeleri takip ediyoruz." Paylaşımında bulundu.

Paylaşımda "Geçmiş olsun Balıkesir. Karesi ilçesinde meydana gelen deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır." denildi.

Bölgede 2 saatte 30 artçı sarsıntı yaşandı.

Datça açıklarında deprem

Öte yandan Muğla'nın Datça ilçesi açıklarında da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 19.05'te Ege Denizi'nde Muğla'nın Datça ilçesi açıklarında 4,4 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Depremin 12,64 kilometre derinlikte gerçekleştiği belirlendi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1552120/balikesir-deprem-yuzunden-geceyi-ayakta-gecirdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.