Teröre darbe

Ankara Masası
|
19 Mayıs 2020, Salı - 00:08
Teröre darbe

Sözde Çemce grubu yok edildi

İçişleri Bakanlığı: "Çatışmada 3 terörist, silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildi"

Kars'ın Kağızman ilçesi Çemçe bölgesinde 3 terörist silahlarıyla etkisiz hale getirildi. İçişleri Bakanlığı, operasyonun detaylarını paylaştı.

İçişleri Bakanlığı açıklamasına göre, Çemçe bölgesini takviye etme maksadıyla 3 teröristin bölgeye sızma girişiminde bulunduğu istihbaratı üzerine yeni bir operasyon başlatıldı. Operasyona Kars Kağızman Jandarma Komando Taburundan gönüllü timler katıldı. Operasyonda şehit olan 2'nci Jandarma Komando Bölük Komutanı Jandarma Yüzbaşı Ferhat Çiftçi de bölüğünden gönüllü bir tim ile operasyona iştirak etti.

Kahraman yüzbaşı ve timi, çatışma bölgesinde sık ağaçlık ve ağır coğrafi koşulların bulunduğu bölgede teröristlerin saklandıkları yeri tespit etti. Teröristlerin inlerine giren güvenlik güçleriyle teröristler arasında çatışma çıktı. 3 terörist silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirilirken yaralanan Yüzbaşı Çiftçi ile 2 jandarma personeli helikopterle hastaneye sevk edildi. Ancak Yüzbaşı Ferhat Çiftçi hastanedeki tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

İçişleri Bakanlığı, kahraman şehide Allah'tan rahmet, ailesi ve silah arkadaşlarına başsağlığı, yaralı Mehmetçiğe de şifa diledi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Kağızman'ın Çemçe bölgesinde jandarma komando birliklerince, 29-30 Nisan 2020'de düzenlenen hava destekli operasyonda 7 teröristin etkisiz hale getirildiği ve terör örgütünün sözde Çemçe grubunun tamamen yok edildiği ifade edildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/15532/terore-darbe
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.