ABB’den Dünya Bisiklet Günü’nde farkındalık ​etkinliği

EGO Genel Müdürlüğü, “3 Haziran Dünya Bisiklet Günü” nedeniyle Batıkent Bisiklet Kampüsü’nde bisiklet kullanımını teşvik etmek amacıyla farkındalık etkinliğine ev sahipliği yaptı.
Onur Çetinkaya
|
05 Haziran 2022, Pazar - 12:51
ABB’den Dünya Bisiklet Günü’nde farkındalık ​etkinliği

Ankara Büyükşehir Belediyesi, çevreci ve alternatif ulaşım projelerini hayata geçirmeye devam ediyor.

EGO Genel Müdürlüğü, bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması, trafik sıkışıklığının, çevre ve gürültü kirliliğinin azaltılması ve karbon salınımının azaltılmasına karşı “3 Haziran Dünya Bisiklet Günü”nde farkındalık etkinliği düzenledi.

EGO Genel Müdürü Nihat Alkaş, Genel Müdür Yardımcısı Zafer Tekbudak, Daire Başkanları, Mahalle Muhtarlarının yer aldığı etkinliğe çok sayıda öğrenci ve  öğretmen katıldı.

Başta  down sendromlu çocuklar olmak üzere çok sayıda öğrenciye uygulamalı ve pratik bisiklet kullanımı eğitimi verildi.

Amaç Başkent’te bisiklet kullanımını artırmak

Ankara’da bisiklet kullanımını yaygınlaştırmayı hedeflediklerini belirten EGO Genel Müdürü Nihat Alkaş,“Motorlu araçlar, küresel ısınmaya neden olan karbon emisyonunun beşte birini oluşturuyor. Tüm dünya olarak küresel ısınmayla mücadele etmek istiyorsak bunun en önemli nedeni olan ulaşım kaynaklı karbon salınımını acilen en aza indirmemiz gerekiyor. Başlıca amacımız bisiklet kullanımına farkındalık oluşturmak.'' diyerek ifadelerini belirtti.

Öğrenciler bisiklet kullanımının püf noktalarını öğrendi

Başkentli öğrencilere trafikte bisiklet kullanımı ile ilgili önemli bilgiler verdiklerini belirten Gazi Üniversitesi Bisiklet Topluluğu Başkan Yardımcısı Yasin Yurdakul, “Trafikte nasıl bisikletin kullanılacağını, bisikletin diğer kullanım alanlarını, bisikletin sadece mahalle arasında sürülen bir araç olmadığını, her yerde sürebileceğini ve her şekilde sürülebileceğini anlatmak üzere eğitim veriyoruz'' dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1553830/abbden-dunya-bisiklet-gununde-farkindalik-etkinligi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.