İYİ Parti'den 'Kılıçdaroğlu' iddiası

Gazeteci İsmail Saymaz'a konuşan İYİ Partili bir isim CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 3 Temmuz'da Cumhurbaşkanı adayı olma istediğini iletmesini beklediklerini söyledi.
Ankara Masası
|
06 Haziran 2022, Pazartesi - 09:15
İYİ Parti'den 'Kılıçdaroğlu' iddiası

6 muhalefet partisi İYİ Parti ev sahipliğinde 5.kez toplanacak. 

Toplantıda ittifak çalışmalarında yeni bir aşamaya geçilmesi beklenirken, Gazeteci İsmail Saymaz’a konuşan İyi Partili bir isim dikkat çeken bir iddia ortaya attı.

Saymaz'ın ismini vermediği İYİ Partili yetkili, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 3 Temmuz'da gerçekleşecek toplantıda " Cumhurbaşkanı adayı olmayı düşünüyorum" düşüncesini liderlere aktarabileceğini kaydetti.

" Kılıçdaroğlu aday olursa kazanamayız"

İYİ Parti'de Kılıçdaroğlu'nun kazanamayacağını düşünenlerin olduğunu belirten parti yetkilisi "Partimize sürekli ziyaretçi geliyor. Çarşamba günleri grup toplantısı olduğu için ana baba gününe dönüyor. Geldikleri yerlerde, Kılıçdaroğlu aday olursa kimsenin oy vermeyeceğini söylüyorlarmış. 'O mu aday olacak?' diye bize soruyorlar. Biz 'Henüz karar vermedik' diyoruz. 'Kılıçdaroğlu aday olursa kazanamayız' algısı oluşmuş. Bu sözlere hepimiz muhatap oluyoruz. Farklı düşünen bir kişi yok. 'Mecbur kalırsak veririz' diyenler var ama azınlıktalar. Mutlak çoğunluk aksini düşünüyor." ifadelerini kullandı.

"Aleviliğini öne atıyorlar" diyen İYİ Partili "Bu konudan ayrıştırmak kabul edilebilir değil. Bir de HDP ile ilgili lafları dolayısıyla MHP ve AK Parti'den gelenlerde 'HDP'nin peşinden mi gideceğiz' algısı var." diye konuştu.

" Şansı olsa hepimiz destekleyeceğiz"

Saymaz, ayrıca İYİ Partili'nin şunları dediğini aktardı;

Biz tartışmadan karar almıyoruz. Genel Başkan tahmin ediyorum ki il başkanlarını da çağırır. Hatta ilçe başkanlarına kadar inebilir. Buradan 'Hayır' çıkar. Genel Başkan'ın partiye rağmen 'Evet' demesi zor. Önce bizleri ikna etmeli. Aşağıyı serbest bırakırsa kimse evet demez.

Bizde Kılıçdaroğlu'nu sevmeyen yok, onu diyeyim. Kendi aramızda konuşuyoruz; hiçbirimiz kötü demiyoruz. Şansı olsa hepimiz destekleyeceğiz. O ümidi vermiyor. Bir ideal için kurduk partiyi, kaybedersek hangi yüzle siyaset yapacağız?"

http://www.ankaramasasi.com/haber/1554574/iyi-partiden-kilicdaroglu-iddiasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.