2,5 yaşındaki çocuğun hastaneden çalınan “yapay akciğer cihazı” bulundu

Okmeydanı Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nde görev yapan diş doktorunun odasından 2.5 yaşındaki çocuğunun kullandığı “yapay akciğer cihazını” çalan hırsızın, özel ekip kurarak dedektif gibi iz süren Kağıthane polisi tarafından yakalanmasından kısa bir süre sonra cihaz da ele geçirildi.
IHA-20200910AW110824
|
10 Eylül 2020, Perşembe - 10:23
2,5 yaşındaki çocuğun hastaneden çalınan “yapay akciğer cihazı” bulundu

Kağıthane Okmeydanı Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nde geçtiğimiz 11 Ağustos Salı günü saat 19.30 sıralarında meydana gelen olayda, kimliği belirsiz bir şahıs hastanede görev yapan diş doktoru İlkay Uysal’ın odasına girerek içerisinde yapay akciğer cihazının bulunduğu çantayı çaldıktan sonra kayıplara karıştı. 

Kağıthane İlçe Emniyet Müdürlüğü, cihazın, doktor Uysal’ın 5 aylık dünyaya gelen ve akciğer yetmezliği yaşayan 2.5 yaşındaki çocuğu Kaan’ın tedavisi için kullanıldığını öğrenince özel ekip kurdu.

Özel ekip hastanenin ve şüphelinin kaçış güzergahındaki tüm güvenlik kameralarını mercek altına aldı.

Nitekim vicdansız hırsız Esenler’de kısa sürede yakalandı.

Emniyette benzer suçlardan 16 suç kaydı olan şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kağıthane polisi “yapay akciğer cihazını da ” buldu

Kağıthane polisi, zanlının Fatih’te sur kenarına bıraktığını söylediği yapay akciğer cihazının peşine düştü. 

Surlara yakın ve uzak tüm medikal firmalarına cep telefonu numarası bırakan özel ekip, benzer bir cihazın satılmak istenmesi haline kendilerine bilgi vermesini istedi. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) bağlı olarak çalışan temizlik görevlisi Mehmet U., temizlik yaptığı esnada dışarıda görüp hurda zannederek aldığı cihazı  evine götürdü.

Cihazı satmaya çalışan görevliye adli işlem yapıldı

Mehmet U., cihazı ertesi gün önce eczaneye ardından da medikal firmasına  satmak istedi. 

Ancak bunun seri numarası belli kayıp cihaz olduğunu farkeden medikal firması sorumlusu, kendilerine bırakılan polis numarasını arayarak bilgi verdi. 

Polis, firmaya giderek yapay akciğer cihazını teslim alırken Mehmet U. da  gözaltına alındı. Çağlayan Polis Merkezi Amirliğine götürülen temizlik görevlisi Mehmet U.’ hakkında “Kaybolmuş veya hata sonucu ele geçmiş eşya üzerinde tasarruf” suçundan adli işlem yapıldı. İfadesi alınan görevli ardından serbest bırakıldı.

Uysal ailesinden Kağıthane polisine ziyaret

Cihazında bulunmasının ardından Kağıthane polisi, diş hekimi İlkay Uysal’ı arayarak mutlu haberi verdi. Uysal ailesi de, kısa sürede hem şüpheliye hem de cihaza ulaşılmasını sağlayan Kağıthane İlçe Emniyet Müdürü Murat Çaykara’yı ziyaret etti. 

Ziyarette Uysal ailesi, Çaykara’ya teşekkürlerini ifade eden plaketi takdim etti. İlçe Emniyet Müdürü Çaykara’da 2.5 yaşındaki Kaan’a bebek polis ve polis arabası hediye etti. 

“Bu bir çocuğun nefesidir, İstanbul emniyetine teşekkürler”

Cihazın bulunması hakkında konuşan doktor İlkay Uysal, “Buradan İstanbul emniyetine teşekkürlerimi sunuyorum. Başta çok büyük bir karamsarlığa düştük. Acaba bulunur mu? Olur mu? diyorduk. Fakat sonuçta cihaz elimizde. Tabi ki bu bir çocuğun nefesidir, bir çocuk bununla nefes alıyor. Çok büyük bir mutluluk yaşıyoruz, tarif edemiyorum. Böyle bir vicdansızlığı yapanın yanına kar kalmadı. Herkeste gördü ki emniyetimiz, polisimiz görevinin başındadır. Kısa sürede olayı da çözdüler. Vatandaşlarımız kesinlikle polise güvensinler” dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/155460/25-yasindaki-cocugun-hastaneden-calinan-yapay-akciger-cihazi-bulundu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.