Selçuk Özdağ'dan Davutoğlu'nun görevden alınma sürecine eleştiri

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Ak Parti İstanbul milletvekili Mustafa Ataş’ın, Ahmet Davutoğlu’nun Başbakanlık ve Ak Parti Genel Başkanlığından ayrılma süreciyle ilgili olarak “Darbe değil. Parti gereğini yaptı” sözlerine yanıt verdi.​Özdağ, “Bu bir itiraf, demokrasiyi içselleştiremediğini gösteriyor. O süreçte Sayın Cumhurbaşkanı yetkilerini aşmıştır” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
06 Haziran 2022, Pazartesi - 17:40
Selçuk Özdağ'dan Davutoğlu'nun görevden alınma sürecine eleştiri

Selçuk Özdağ, Ankara Masası canlı yayınında Genel yayın Yönetmeni Fatih Atik’in konuğu oldu.

Ahmet Davutoğlu’nun AK Parti Genel Başkanlığı ve başbakanlıktan ayrılış sürecini değerlendiren Özdağ, o dönemde kuvvetler ayrılığı ilkesinin geçerli olduğunu hatırlattı.

"Cumhurbaşkanı cumhurbaşkanlığını yapacak"

Özdağ şunları söyledi:

“Sayın Erdoğan bir partiyi kurmuş olabilir o partiyi iktidara da taşımış olabilir. Daha sonra da kendisi Cumhurbaşkanı olmak istemiştir partisinin başına da bir başkasının gelmesini istemiştir parti temayüllerinde Ahmet Davutoğlu ortaya çıkmıştır. Sayın Davutoğlu başbakan olmuştur. Sonra seçime girmiştir Yüzde40,9 oy almıştır. İkinci seçimde de yüzde 49,8 oy yüzde 50 civarında oy almıştır. Ak Parti tarihinin en yüksek oyunu almıştır. Böyle bir ortamda Cumhurbaşkanı cumhurbaşkanlığını yapacak, yetkileri belli. Genel başkan genel başkanlığını yapacak. Başbakan başbakanlığını yapacak. Bakanlar Kurlu bakanlar kurulu görevini yapacak. Parti Yönetim Kurulu parti yönetim kurulluğunu yapacak. MKYK da MKYK’lığını yapacak.”

“Hem Cumhurbaşkanı hem Meclis Başkanı hem de başbakan olayım diye bir şey yok”

“ Eee ben hem Cumhurbaşkanıyım hem parti genel başkanıyım hem başbakanım hem de Meclis başkanıyım. Yoo böyle bir şey yok. Öncelikle Sayın Cumhurbaşkanı yetkilerini aşmıştır. Sayın Davutoğlu’nun MKYK’sına karışmıştır. Sayın Davutoğlu’nun MYK’sına karışmıştır. Sayın Davutoğlu’nun Bakanlar Kuruluna karışmıştır. Sayın Davutoğlu’nun yaptığı milletvekili listesine karışmıştır. Niye karışıyor? Hesabı sayın Davutoğlu öder. Bir partiyi kurmuş olmanız o partinin ila nihai başında kalmanız O zaman demokrasi olmaz ki”

"Berat Albayrak'ı milletvekili listesine koymak istemedik"

Davutoğlu’nun Cumhurbaşkanının bazı taleplerinin yerine getirilmediğinin hatırlatılması üzerine Özdağ, “Şaban Dişli’yi niye koyalım. Şaban Dişi ile ilgili dosya veriyor sayın Başbakana bu dosyayı bir inceler misiniz diyor ardından başbakan listeye koymuyor sonra diyor ki bu listeye bu ismi niye yazmadınız diyor. Berat Albayrak’ı niye koyalım? Biz MKYK’da karar almışız. 1. Derece akrabaların hiç birini milletvekili yapmayacağız. Çünkü 7 Haziran’da 3. Dönemi dolan herkez kızını, olunu,dayısını, emmisini elinden tutan getirdi. Yani sanki bu babadan oğla geçecek. Sanki milletvekilliği –evet çok şerefli bir görev de- bu insanlar için sadece onların çocukları milletvekili olmaya laık. Onların teyzeleri,amcaları,torunları layık. Milletin çocukları yok mu? Hani Cumhuriyet millet demekti? Demokrasi millet demekti? O nedenle sayın Erdoğan’ın biz akrabasını koymak istemedik.  Ama sayın Erdoğan da o benim akrabam değil dedi. O benim damadım dedi. O daha da kötü ya dedik.”şeklinde konuştu.

"Binali Yıldırım'ın bakanlığına karşı çıktık"

Özdağ, çocukları denizcilikle uğraştığı ve etik olmadığı gerekçesiyle Binali Yıldırım’ın  Ulaştırma, Denizcilik, Habercilik bakanı olmasını istemediklerini de  ifade etti.

"Koltuklar kimsenin babasının parasıyla alınmadı"

Özdağ şöyle devam etti:

“Oturduğumuz koltuklar millete ait. Babamızın parasıyla almadık ki onları. Millet bize teslim etti. O nedenle sayın Mustafa Ataş’ın parti içi demokrasiyi içselleştiremediğini gördüm. Parti gereğini yaptı diyor Partinin gereğini yapması seçilmiş bir genel başkana imza toplamak mıdır? Kongreye gitmektir. Niye Kongreye gitmediniz? Kongreye gitmek için imza toplasaydınız ya."

"Sayın Davutoğlu’nun daha sert olması gerekiyordu"

" Orda aslında sayın Davutoğlu’nun daha sert olması gerekiyordu.  Sayın Davutoğlu diyecekti ki beni kongre seçti  genel başkan yaptı buyurun kongreye. Bana başbakanlık görevi verdiniz alın görevden  başbakanı alabiliyorsanız beni çağırın seni azlediyorum deyin ondan sonra ben gereğini yaparım milletime dönerim ben hırsız değilim ahlaksız değilim yolsuzluk yapmadım. 4 ayda bütün vaatlerimi yerine getirdim . Davutoğlu onların hukukunu korudu. Partinin, Türkiye’nin, Erdoğan’ın hukukunu korudu. Anlamamışlar hala anlayamamış kusura bakmasın”

http://www.ankaramasasi.com/haber/1556346/selcuk-ozdagdan-davutoglunun-gorevden-alinma-surecine-elestiri
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.