Devlet Bahçeli'den erken seçim çağrılarına yanıt

MHP lideri Devlet Bahçeli, anketlerde partisinin oy oranının düşük gösterilmesine tepki gösterdi. "Millet sandıkta gerekli yanıtı verecek" diyen Bahçeli "Cumhur, Cumhurbaşkanını seçecek, o da Recep Tayyip Erdoğan olacaktır" diye konuştu. Muhalefetin erken seçim çağrılarına da yanıt veren Bahçeli "muhalefet, beğense de beğenmese de seçim, tarihinde yapılacaktır. O demokratik tarih de Haziran 2023'tür" dedi.
Ankara Masası
|
07 Haziran 2022, Salı - 10:47
Devlet Bahçeli'den erken seçim çağrılarına yanıt

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Bahçeli'nin konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Siyasi, ahlaki hiçbir şeyi tanımayan, yalan, riya ve istismardan başka pencereden bakamayan, çirkef siyasi zihniyetlerin maskesini düşürmek için mücadele ediyoruz. Bunun yanında Cumhur İttifakı'nın çalışmalarının anlatıyoruz. Kimseyi dışlamıyoruz. İcra ettiğimiz çalışmalarımız da gittikçe derinlik ve etkinlik kazanıyor. 2023 yılında müstesna bir demokrasi şöleni olacaktır. Yarın elbet bizim, elbet bizimdir. Kısır gündemlere sıkışmıyoruz.

Anketlere tepki

Algı operasyonlarına bakmıyoruz, sahte ve düzmece anketlere hiç takılmıyoruz. Oy oranlarımızı düşük göstermeye çalışanlara diyoruz ki, sizler bizi yok sayacaksanız biz Allah'ın izniyle daha fazla var olacağız. Anketler partimizi ha dibe çekmiş, ha çıkarmış hiç önemli değil. Anketle doğmadık ki, anketle ölelim. Türk milleti bunları rezil edecektir. 

"Cumhur  Cumhurbaşkanını seçecek, o da Erdoğan olacaktır"

Cumhur, MHP'yi mükafatlandıracak, layık olduğu yere getirecektir.  Cumhur, Cumhurbaşkanını seçecek, o da Recep Tayyip Erdoğan olacaktır. Gerçek anketi yapacak olan millettir. MHP'ye kefen biçenler günün sonunda o kefeni kendileri giyeceklerdir. Biraz daha yalana dolana bel bağlasınlar, 2023 yılında Türk milleti sevdalılarını mahçup etmeyecektir. Buradan söylüyorum, bu anketlere itibar etmeyin."

"Bu masa riyanın masasıdır"

Altılı masaya güven olmaz. Bu masa riyanın masasıdır. Biz masalara yüz sürmeyiz, keyif çatmayız. Milletimiz ne diyorsa onu yapar, ona hizmet ederiz. Türkiye'nin gelecek rotasını Cumhur çizecektir. Sorunlarımız olabilir ama çözülecektir. Hiçbir vatandaşımız enflasyon canavarına ezdirilmeyecektir. Bu konuda usulsüzlük yapanlar tespit edilip cezalandırılacaktır. Vatandaşımızın cebindeki göz dikenler hesap verecektir. Fiyat etiketiyle oynayanlar hesap verecektir. Fiyat istikrarını sarsan aksaklıklar bir yana, ekonomik huzur ve güvenliği tehdit eden iç ve dış faktörlerle de mücadele edilecektir.

" NATO'yu bir terör ittifakına mı dönüştüreceksiniz? "

Terör örgütlerine açık destek veren NATO üyeleri ülkeler ortadayken, İsveç ve Finlandiya'nın da üyeliğine nasıl müsaade edelim? NATO'yu bir terör ittifakına mı dönüştüreceksiniz? Teröristleri sahiplenmek söz konusu olmaz. Bu tavır devam edecekse, gelip Kandil'deki tüm teröristleri alsınlar, ülkelerine götürsünler. Bakın, teröristlerin kurtuluş şansı sıfırdır, Türkiye'nin kararlı tavrı bu ülkeleri rahatsız etmektedir. O yüzden Yunanistan'ı maşa olarak kullanmaktadır. Miçotakis, Ege'yi bir Yunan denizine çevirmeye çalışmaktadır. Bizim dileğimiz Ege'nin bir barış denizi olmasıdır. Ülke ülke ada ada gezip silah isteyen, bizi şikayet eden Miçotakis'in güvendiği dağlara kar yağacaktır.

"Seçim tarihinde yapılacak"

Erken seçim deyip duran bu muhalefet, beğense de beğenmese de seçim, tarihinde yapılacaktır. O demokratik tarih de Haziran 2023'tür. 

"Sende aday olacak o yürek var mı"

Seçim güvenliğiyle çağrıda bulunması pişkinliktir. Bu devletin hakimi varken, savcısı, polisi, jandarması varken, zillet ittifakı sandık güvenliğini hangi vasıtalarla sağlayacaktır. Dağdan indirecekleri teröristleri sandık başına mı dikecekler? Bunların elle tutulacak hiçbir projesi yoktur.

Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem dışında söyleyecekleri ikinci bir şey yoktur. Kimi cumhurbaşkanı adayı gösterecekleri tartışma konusudur. Mertsen çık söyle, adamsan kararını açıkla. Neden susuyorsun, niçin duruyorsun? Neyi bekliyorsun? Cumhurbaşkanı adayı olacak yürek sende var mı, gözün kesiyor mu?

Kılıçdaroğlu terörist Demirtaş için, Sorosçu Kavala için adaylığa hazırdır, FETÖ'cüleri eski görevlerine iade için adaylığa heveslidir. Bu zat önceliğimiz Türkiye diyor, buna kendisi bile inanmıyor. Bize hikaye anlatmayın.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1556859/devlet-bahceliden-erken-secim-cagrilarina-yanit
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.