Saadet Partili Bitmez: 'Sürtük' değer düşürücü bir ifade

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Bunlar çürük, bunlar sürtük' açıklamalarına tepki gösteren Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez "Türk siyasetinde 'sürtük' ifadesi çok ağır bir harekettir. Bu üslubu kullanan açısından da değer düşürücü bir pozisyonu vardır. " dedi.
Ecem Çetin
|
07 Haziran 2022, Salı - 11:41
Saadet Partili Bitmez: 'Sürtük' değer düşürücü bir ifade

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez, Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın grup toplantısında Gezi eylemcilerine yönelik " Bunlar çürük, bunlar sürtük" ifadelerine Bitmez de canlı yayında tepki gösterdi.

Sürtük ifadesinin çok ağır bir hakaret olduğunu ve kullanan açısından da değer düşürücü bir pozisyonu olduğunu vurgulayan Bitmez şunları söyledi:

"Tayyip bey yanlışını gururuna yediremiyor"

"Tayyip beyin bir özelliği yanlış yaptığı şeyi fark etse bile, o yanlışı gururuna yediremiyor, yanlış yaptığını kabul etmeyi. Türk siyasetinde 'sürtük' ifadesi çok ağır bir harekettir. Bu üslubu kullanan açısından da değer düşürücü bir pozisyonu vardır. Buna gerek yok, bunu savunmaya da gerek yok. toplum neticede bunun değerini ölçebilen, tartabilen manada. Ama bir partinin fanatiği olmuş, militanlaşmış, trolleşmiş insanların bu konuda da hakkaniyetle, evet bu böyledir demesini beklemekte çok bugün ki siyasi atmosferde gerekmiyor."

Bu sözlerin geçmişte Ak Parti'ye oy vermiş olan ya da AK Parti'den çekilme eğilimindeki insanların yeniden oy vermelerini sağlamayı amaçladığına işaret eden  Bitmez, " Ülkemizi birbirine düşman iki kutuplu hale getirmiş olmanın gelecekte, vereceği zararları da görmek lazım" dedi.  

Bitmez şöyle devam etti:

"Herkese zarar verir, altında herkes kalır" 

"Ülkede yaratılan kutuplaşma atmosferi ile kendi tabanını konsolide etme, geçmişte kendisine oy vermiş insanların bazı korkularını uyandırarak, onların tekraren kendisine oy verme, ekonomideki, dış politikadaki, sosyal politikalardaki başarısız yönetiminden desteğini geri çekme eğiliminde olan tabanın bazı hassasiyetlerini tetikleyerek, yeniden oy vermesini temin etmeye yönelik bir yaklaşım. Hem bunu yapan partiye zarar verdiğini görmek lazım. Hem de ülkemizi birbirine düşman iki kutuplu hale getirmiş olmanın gelecekte, vereceği zararları da görmek lazım. Geçmişte acı günler yaşadı bu ülke, 70'li, 80'l yıllarda. Oraya geri dönmenin bir manası yok. Bu herkese zarar verir, altında herkes kalır."

http://www.ankaramasasi.com/haber/1557061/saadet-partili-bitmez-surtuk-deger-dusurucu-bir-ifade
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.