Bitmez: İktidar halkı narkozluyor, tarihin en büyük krizi anlaşılmıyor

İktidarı ekonomi üzerinden eleştiren Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez, "Ülkemiz, Türkiye tarihinin yaşadığı en büyük ekonomik kriz ile karşı karşıya. Ancak iktidarın başarısız ekonomi yönetimine rağmen, toplumu narkozlama kabiliyetiyle krizin büyüklüğü anlaşılmıyor" dedi.
Ecem Çetin
|
07 Haziran 2022, Salı - 13:00
Bitmez: İktidar halkı narkozluyor, tarihin en büyük krizi anlaşılmıyor

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez, Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. 

İktidarı ekonomi üzerinden eleştiren ve Ak Parti'nin toplumu narkozlaştırma kabiliyetinin olduğunu ifade eden Bitmez, şunları söyledi:

"Ülkemiz, Türkiye tarihinin aslında yaşadığı en büyük ekonomik kriz ile karşı karşıya. Gerek, 94 gerek, 2001, gerek 2007 büyük krizlerini göz önünde bulundurduğumuzda, bunların hepsinden daha boyutlu, hacimli kriz ile karşı karşıya. Ancak iktidarın bu ekonomideki başarısız yönetimine rağmen, toplumu narkozlayan bir kabiliyeti var. "

"Ekonomik krizin büyüklüğü anlaşılmıyor"

Ak Parti'nin medyayı kullanarak ekonomik krizin toplum nezdinde hissedilmesini engelleyen bir süreç yürüttüğünü söyleyen Bitmez, "İktidar, kontrolünde bulundurduğu medya imkanları, ile birlikte, bu ekonomik krizin acısının, sancısının toplum nezdinde hissedilmesini engelleyecek bir süreç yürütüyor. Bundan dolayı da bu krizin büyüklüğü anlaşılmıyor. Ama ne kadar bu narkoz etkisi devam eder... Acı büyüdükçe narkozun tesiri ortadan kalkıyor." 

"Engellemeye kalksalar da kontrolleri dışında frenleyemedikleri hususlar var"

20 yıldır AK Parti'ye oy veren seçmenin ekonomik sebeplerden kaynaklı gelecek seçimlerde oy vermeyeceğini vurgulayan Bitmez, şöyle devam etti:

"Bu çerçevede de 20 yıldır destek verdikleri bir partiye önümüzdeki süreçte yapılacak olan seçimlerde oy veren kitlenin neredeyse yarısı bu seçimde oy vermeyeceği yönünde bir irade beyanı ortaya koymuşlardır. Bunda ki gerekçelerin başında da yüzde 70 oranda ekonomik problemlerden dolayı bunun olmayacağını ifade ediyorlar. Nedir bunlar? Hayat pahalılığı, enflasyon, işsizlik, faiz altında insanların ezilmesi geçinememesi, döviz kuru sarmalında yok edilmeleri gibi hususlar. Bu süreçlerin sonunda da, ne kadar gizlemeye, engellemeye kalksalar da kendilerinin kontrolleri dışında frenleyemedikleri hususlar var."

http://www.ankaramasasi.com/haber/1557459/bitmez-iktidar-halki-narkozluyor-tarihin-en-buyuk-krizi-anlasilmiyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.