Murat Köse'den kentsel dönüşümde usulsüzlük iddiası

Mamak Belediye Başkanı ve Ak Parti Ankara Büyükşehir Belediyesi Grupbaşkanvekili Murat Köse, ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın 1 konut bile yapmadığını belirterek Mamak’ta başlatılan 4500 konutluk kentsel dönüşümünde usulsüzlükler sebebiyle mahkeme tarafından iptal edildiğini söyledi. Köse, “Kentsel dönüşüm durdu şu anda maalesef. Yazık oldu Ankara’ya” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
08 Haziran 2022, Çarşamba - 00:00
Murat Köse'den kentsel dönüşümde usulsüzlük iddiası

Murat Köse, 25 televizyonun ortak yayınladığı ‘Anadolu Soruyor’ programında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Köse, Mamak’taki kentsel dönüşümle ilgili bir soru üzerine, Büyükşehir Belediyesi’nin 4500 konutluk proje için Meclis’ten onay istediğini hatırlattı.

İşin sahibinin Projeler Dairesi olmasına rağmen Fen İşleri Dairesi’nin yürütmesi talebini de kabul ettiklerini anlatan Köse, bu proje için 500 milyon TL kredi kullanımına da onay verdiklerinin altını çizdi.

Murat Köse, Fen İşlerinin 4500 konut için yaklaşık 1 milyar TL bedelle ihaleye çıktığını, ancak teknik düzeltme yapılacak gerekçesiyle ihalenin iptal edildiğini anlattı.

  “Bu da anlaşılabilir bir şey eksik bir şey olabilir. Sonra ne yapıyor. Sonra ihaleye çıkmıyor. Sonra Büyükşehir’e bağlı bir şirkete PORTAŞ’ı çağırıyor ve protokolle bu işi PORTAŞ’a protokolle işin yapılması için devrediyor” diyen Köse, şunları söyledi:

“İhalesiz, protokolle kentsel dönüşüm işi verilemez”

“ Şimdi bakın kabileyi anlatırken tam da ispatı bu. Yani Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin şirketi PORTAŞ tamam Ama o da ayrı bir şirket. Yani bizim de şirketlerimiz var İhale yapmadan verme ihtimalimiz var mı? Protokolle yapılabilir mi yani? Usule aykırı.“

“PORTAŞ davetiye usulüyle ihale yapıyor”

“Bekir Yıldız bundan bahsetti zaten. Sonra ne yapıyor PORTAŞ? İhaleyi parçalara bölerek yapıyor. İhaleyi vermeyi düşündükleri firmanın yeterlikleri yok. İhaleyi parçalara bölüyor. Mesela işte 3 parçaya bölüyor. 2 parçasını PORTAŞ’a vermeye çalışıyor. Verirken de bir protokolle veriyor. PORTAŞ ne yapıyor? Davetiye usulüyle bu ihaleyi vermeye çalışıyor.”

“PORTAŞ davetiye usulüyle işi 2 firmaya veriyor”

“ O 1 milyarlık rakam, 850 milyon liraya devrediyor PORTAŞ’a. PORTAŞ davetiyeyle 2 firmaya veriyor. Kaç liraya veriyor? 650 milyon liraya veriyor. Bakın Büyükşehir’den 850 milyon liraya protokolle aldığı ihaleyi 650 milyona davetiyeyle 2 firmaya veriyor.”

“Mahkeme ihaleyi iptal etti, Ankara’ya yazık oldu”

“ Aradaki fark ne kadar? 200 milyon aradaki rakam. 200 milyon şirkete kalıyor. PORTAŞ ne yapacak 200 milyon lirayı? İlçelerin bütçesi 200 milyon. 200 milyon buhar oluyor."

Mamak Belediye Başkanı ve Ak Parti Ankara Büyükşehir Belediyesi Grupbaşkanvekili Murat Köse, bir firmanın usulsüzlük iddiasıyla ihaleyi yargıya taşıdığını belirterek, "Mahkeme bu ihaleyi iptal ediyor şu anda iptal etti ihaleyi. Kentsel dönüşüm durdu şu anda maalesef. Yazık oldu Ankara’ya.”

PORTAŞ’a kalan 200 milyonTL’nin belirsiz şekilde harcandığını ifade eden Köse, “Kabile üyelerinin fırsatçıların parmağı var, bu işte menfaatleri var. Niye açık ihale yapmıyor? Hani canlı yayınlarda yapıyordu bunu?” şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1559867/murat-koseden-kentsel-donusumde-usulsuzluk-iddiasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.