Cebeci İnönü Stadyumu alanına ilişkin yeni karar

Cebeci İnönü Stadyumu alanına Millet Bahçesi yapılması projesi hakkında Ankara 17. İdare Mahkemesi durdurma kararı verdi.
Ankara Masası
|
08 Haziran 2022, Çarşamba - 11:21
Cebeci İnönü Stadyumu alanına ilişkin yeni karar

Ankara'nın simge mekanlarından Cebeci İnönü Stadyumu alanına  Çevre Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ tarafından nazım imar planı ile  Millet Bahçesi yapılması projesi hakkında yeni bir karar verildi.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi tarafından yargıya taşınan proje hakkında Ankara 17. İdare Mahkemesi, telafisi mümkün olmayan zararlar verileceğini belirterek, yürütmeyi durdurma kararı verdi.

"Stadyumun yeniden yapılması için mücadeleye devam edeceğiz"

Kararı değerlendiren Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan "Cebeci Stadyumu devam eden tüm hukuksal süreçlere rağmen Millet Bahçesi yapılması için geçen yıl temmuz ayında yıkıldı. İdare Mahkemesi'nin verdiği yürütmeyi durdurma kararıyla yerine Millet Bahçesi yapılmasının yürütmesi durduruldu. Planın iptal edilmesi ve Cebeci Stadyumu'nun yeniden yapılması için mücadeleye devam edeceğiz" dedi.

"Suç duyurusunda bulunacağız"

İnönü Stadyumu’nun merkezi bir noktada olduğunu, o bölgenin kimlik mekanlarından olduğunu  vurgulayan Candan, "Anı değeri ve bellek değeri vardır. İnönü Stadının sadece Ankaralılar için değil, müsabakalara gelen kişiler için de anı değeri taşıyor. Stadın kent için değeri tartışılmazdır. Tüm çabalarımıza hukuksal süreçlerimize rağmen, Cumhuriyetin simge yapısının yıkımı sürecinde sorumluluğu olan kişi ve kurumlar hakkında suç duyurusunda bulunacağız" diye konuştu.

"İhale iptal edilmelidir"

Mahkemenin daha önceki yargı kararlarını hatırlattığını hem de ders verdiğini söyleyen Candan, "Cebeci Stadyumu'nun yıkılarak, Millet Bahçesi adı altında yapılaşmaya açılmasına yargı dur demiştir. 26 milyon liraya ihalesi yapılan sözleşmesi imzalanan Millet Bahçesinin ihalesi ivedilikle iptal edilmelidir" çağrısında bulundu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1560219/cebeci-inonu-stadyumu-alanina-iliskin-yeni-karar
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.