"Ben olsam, tüm Avrupa'ya saldırıp işgal ederdim"

Rusya'nın sadık hizmetkârı Çeçen lider Ramazan Kadirov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e çağrıda bulunarak, "Ben olsam, tüm Avrupa'ya saldırıp işgal ederdim" dedi.
Onur Çetinkaya
|
08 Haziran 2022, Çarşamba - 12:29
"Ben olsam, tüm Avrupa'ya saldırıp işgal ederdim"

Tüm dünyanın Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin'e sadakatiyle ve Rusya'ya hizmetleriyle tanıdığı Çeçen lider Ramazan Kadirov, bir kez daha Avrupa'yı tehdit etti. Razaman Kadirov, "Ben olsam, tüm Avrupa'ya saldırıp işgal ederdim" ifadelerini kullandı.

Rusya Federasyonu'nun Çeçenlerin de desteğiyle Ukrayna'yı işgalinde üç ay geride kaldı. Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin'in sadık hizmetkârı Çeçen lider Ramazan Kadirov, sıkça yaptığı Avrupa'ya yönelik tehdidin dozunu yayımladığı son videoda iyice artırdı.

Sadece Ukrayna'yı değil, tüm Avrupa ülkelerini bir bir yenmeye hazır olduklarını ileri süren Ramazan Kadirov, "NATO'ya karşı savaşıyoruz. Savaşmak benim için çok büyük bir zevk!" diyerek, Avrupa'nın tamamının ele geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Rusya'nın Ukrayna'daki işgali ile ilgili olarak "insanların mutluluğu ve iyiliği için yürütülen bir savaş" tanımında bulunan Ramazan Kadirov, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Oleksandroviç Zeleski'ye "teslim ol" çağrısı yaptı.

"Putin'den özür dileyecekler"

Batı'nın Rusya'ya karşı yaptığı yaptırımları tek tek geri çekeceğini ve en sonunda Vladimir Putin'den özür dilemek zorunda kalacaklarını iler süren Ramazan Kadirov, Rusya'nın Çeçenlerin arkasında olduğunu, birlikte daha güçlü olduklarını, yalnızca Ukrayna'yı değil Avrupa'nın tamamını yenebilecek güç ve kabiliyete sahip olduklarını iddia ederek, "Bunu yapacağız. Sayın Putin'in yerinde olsam tüm Avrupa ülkelerine saldırır ve hiçbir değeri bulunmayan bu ülkeleri tek tek alırdım." ifadelerini kullandı.

"Bazı Avrupa ülkelerinden, hükümetlerinden Rusya halkına ve Sayın Vladimir Putin'e karşı son derece uygunsuz eleştiriler, ifadeler geliyor." diyen Kadirov, bir yerden başlayarak sırayla Avrupa ülkelerinin alınması gerektiğini, böylelikle Amerika Birleşik Devletleri'nin hiçbir müttefiki ve destekçisinin kalmayacağını savundu. Kadirov, savaşın, Rusya üzerindeki tüm yaptırımlar kaldırılıp özür dileninceye kadar devam etmesi gerektiğini belirtti.

"Onlar ölecekler, biz ise şehit olup cennete gideceğiz"

Rusya Devlet Başkanı Putin'in 2018 yılında yaptığı bir konuşmaya vurgu yapan Çeçer lider, nükleer tehdidinde bulunarak, "Onlar öylece düşecekler, ölecekler. Bizler ise şehit olacağız ve cennete gideceğiz." ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz hafta Rus Savunma Bakanı Sergey Şoygu'yla Rusya'nın başkenti Moskova'da görüşen Çeçen lider Kadirov, Ukrayna'nın işgal edilmesiyle ilgili olarak, "Ukrayna'nın Nazilerden arındırılması süreci sürüyor" demişti.

Ramazan Kadirov, yakın zamanda Polonya’ya da alenen tehditler savurmuş, Ukrayna’ya desteklerinin devam etmesi durumunda Polonya'nın hedef olabileceğini söylemişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1560510/ben-olsam-tum-avrupaya-saldirip-isgal-ederdim
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.