Ankara zabıtası’ndan “Ahilik Teşkilatı” konferansı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, aralarında yeni işe başlayan zabıta personelinin de bulunduğu zabıta memurlarına yönelik ''Ahilik Teşkilatı'' konulu konferans düzenledi.
Onur Çetinkaya
|
09 Haziran 2022, Perşembe - 12:08
Ankara zabıtası’ndan “Ahilik Teşkilatı” konferansı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent’te hizmet kalitesini artırmak amacıyla bir yandan zabıta kadrosunu güçlendirirken bir yandan da personeline yönelik eğitim çalışmalarına devam ediyor.

ABB Zabıta Daire Başkanlığı aralarında işe yeni başlayan personelin de yer aldığı zabıta memurlarına “Ahilik Teşkilatı” konulu konferans düzenledi.

Ahilik Araştırma Merkezi Eski Müdürü, akademisyen-tarihçi ve yazar Kazım Ceylan tarafından verilen konferansta; ahlaktan cömertliğe, yardımseverlikten kardeşliğe kadar birçok unsuru içinde barındıran ahilik geleneğinin dününü ve bugünü anlatıldı.

Gençlik Parkı Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa, ABB Zabıta Daire Başkanı Mustafa Koç, ABB Sağlık İşleri Daire Başkanı Seyfettin Aslan, Kırşehirliler Vakfı Başkanı ve iş insanı Tuncay Tekay da katıldı.

Zabıta memurlarının yoğun ilgi gösterdiği konferansta konuşan Ceylan, Ahi Evran Veli'nin insanlık başta olmak üzere esnaf ile sanatkârlara miras olarak bıraktığı iş ahlakı ve çalışma disiplininin yaşatılmasının hem ekonomik gelişime katkısını hem de toplumsal huzurun sağlanması açısından taşıdığı öneme vurgu yaptı.

''Ahilik temelini ahlaktan alan esnaf teşkilatıdır''

ABB Zabıta Daire Başkanı Mustafa Koç,yaptığı konuşmada '' Ahilik temelini ahlaktan alan esnaf teşkilatıdır. Elbette siyasi boyutları, sosyal boyutları, dini boyutları var ama biz ABB Zabıtası olarak ahilik sisteminin ahlaki boyutu ile ilgileniyoruz. Bu millet tekrar yücelecekse dinin özüne, kitabın özüne dönmekle yücelecektir. Mesai arkadaşlarımın burada öğrendiği bilgileri meslek hayatlarına yansıtmalarını istiyorum '' ifadesini kullandı.

''Modern zamanın Ahilerinden olabiliriz.”

Ahilik Teşkilatı konulu konferansa katılan zabıta memurları arasında yer alan İrem Nur Sarı,eğitime dair memnuniyetini dile getirdi. “Ahi Teşkilatı’nın Ahi Evran’dan beri gelen bir gelenek olduğunu öğrendik. Aslında bizler de esnafı denetleyip tüketicinin nihai malda en kaliteli ürüne ulaşması için emek veren kurumlardan biriyiz. Biz de aslında modern zamanın Ahilerinden olabiliriz.” dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1563085/ankara-zabitasindan-ahilik-teskilati-konferansi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.