Bekir Bozdağ, kira artışları ile ilgili yapılan düzenlemenin geçici olduğunu söyledi!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: "Kira artış miktarını yüzde 25 ile sınırlayan düzenleme 1 Temmuz 2023’e kadar uygulanacak ve geçici bir düzenleme, uzatılması söz konusu değil."
Ecem Çetin
|
09 Haziran 2022, Perşembe - 14:47
Bekir Bozdağ, kira artışları ile ilgili yapılan düzenlemenin geçici olduğunu söyledi!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan kira düzenlemesine ilişkin yeni açıklamalar geldi.

Bozdağ,''Türkiye bir hukuk devleti, mülkiyet üzerinde herkesin düzenleme hakkı var. Kira artışları ile ilgili düzenlemenin karakteristik özellikleri var. Geçici bir düzenleme, kira artışını yüzde 25 ile sınırlıyor. Sadece meskenlerde geçerli. 1 Temmuz 2023’e kadar geçerli ve devam eden sözleşmeler üzerinde uygulanacak. TÜFE ve şartlar altında geçerli ise onlar uygulanacaktır.''dedi.

Uzatılmanın söz konusu olmadığını,geçici mahiyetle yapıldığını söyleyen Adalet Bakanı,1 yıl sonra eski düzenlemeye dönülecek. İstisnai bir durum. Konutlarda ve konutlarda kiracı olarak oturanlar için geçerli. İş yerleri mevcut borçlar kanunu sözleşmesine tabi olduğunu belirtti.

Yasa bir düzenleme getiriyor diyen Bozdağ, ''Ev sahibini sınırlıyor kiracıya bir hak getiriyor. Tahliye davası açılırsa mahkemenin ret edeceği aşikardır. Yargı yasal düzenleme karşısında bu sebebe dayalı bir tahliye kararı vereceğini tahmin etmiyorum. Ev sahibi zorla kiracıyı çıkaramaz.'' ifadelerini kullandı.

Yapılan düzenlemeyle ev sahibini makul düzeyde koruyan ev sahibini de makul düzeyde bir sınıra tabi tutan bir adım attıklarını dile getiren Bekir Bozdağ,1 yıl süre için yasa bir hakem rolü oynadı, emredici bir hüküm kurarak makul çizgide kavuşturuyor. dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1563462/bekir-bozdag-kira-artislari-ile-ilgili-yapilan-duzenlemenin-gecici-oldugunu-soyledi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.