Karamollaoğlu'ndan Oral'a tepki

Temel Karamollaoğlu, İyi Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral'ın sözlerini değerlendirdi. "Aday belirlemede ırk veya mezhebin aranması, ülkemize yapılabilecek en büyük kötülüktür" dedi.
Ankara Masası
|
09 Haziran 2022, Perşembe - 18:01
Karamollaoğlu'ndan Oral'a tepki

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral'ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili sözlerine ilişkin, "Aday belirleme kriterlerinde liyakatin değil de ırkın veya mezhebin aranması, ülkemize, insanımıza ve geleceğimize yapılabilecek en büyük kötülüktür." ifadesini kullandı.

Karamollaoğlu, yazılı açıklamasında, Kılıçdaroğlu ve Alevi vatandaşlara yönelik sarf edilen ayrıştırıcı ve ötekileştirici ifadelerden dolayı üzüntülü olduğunu vurguladı.

Temel Karamollaoğlu, "Yöneticide aranan vasıf mezhep değil, dürüstlük, adalet, ehliyet ve liyakat olmalıdır. Aday belirleme kriterlerinde liyakatin değil de ırkın veya mezhebin aranması, ülkemize, insanımıza ve geleceğimize yapılabilecek en büyük kötülüktür." değerlendirmesini yaptı.

Ankara Masası'nda dile getirmişti

Ankara Masası'nda Fatih Atik'e konuşan İbrahim Halil Oral, Kemal Kılıçdaroğlu'nun olası cumhurbaşkanı adaylığı konusunda Alevi olmasını gündeme getirdi. Oral açıklamasında, "İslam dininin bütün mezheplerini, bütün inananları eşit görüyorum. Çünkü, dinim bana öyle davranmayı hitap eder. İnsan bilmediği şeyin düşmanıdır derler. Aleviler bizim kardeşimizdir. Bin yıldır Aleviler ve Kürtlerle ile beraber yaşarız. Aleviler bizim kardeşimizdir ama bir ayet var ‘İnsanların akıllarına nispetle, bilgilerine nispetle, bilgi düzeylerine nispetle hitap ediniz.’ Yani Alevi olması benim açımdan bir engel değil. Çünkü ben tanıyorum. Ben ilkelerini biliyorum. Ama Türk toplumu açısından, Sünni diyeceğimiz daha Müslüman kesim tarafından bu bir endişedir." ifadelerini kullanmıştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1563742/karamollaoglundan-orala-tepki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.