Ev sahibi kiracıyı zorla evden çıkarabilir mi?

Kiracıların "Ev sahibi zorla beni evden çıkarabilir mi?" ve ev sahiplerinin "Kiracımı evden çıkarabilir miyim?" sorularının cevabı Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’dan geldi. Bakan Bekir Bozdağ, kira artışlarına ilişkin yaşanan sorunlar sonrası hayata geçirilen kira düzenlemesi ile ilgili yeni açıklama yaptı.
Mevlüt Peker
|
10 Haziran 2022, Cuma - 10:16
Ev sahibi kiracıyı zorla evden çıkarabilir mi?

Kira artışlarının bir önceki senenin yüzde 25'ini geçmemesine ilişkin düzenleme akıllara "ev sahiplerinin kiracıları evden zorla çırakıp çıkaramayacağı" sorusunu getirdi.

Ev sahiplerinin kiracıları oturdukları evden zorla çıkarıp çıkarmayacağı ile ilgili açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, kimsenin kimseyi zorla evinden çıkaramayacağını söyledi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda 1 Temmuz 2023'e kadar sınırlı olmak koşuluyla konut kira artışlarının bir önceki kira yılındaki bedelin yüzde 25'ini geçemeyecek olmasına dair düzenleme kabul edildi.

Yeni düzenlemeye göre konut kiraları bakımından, söz konusu kanunun yürürlüğe girdiği tarih ile 1 Temmuz 2023 tarihi arasında yenilenen kira dönemlerinde güncellenecek kira bedeline dair anlaşmalar, bir önceki kira senesine ait kira miktarının yüzde 25'ini geçmemek şartıyla geçerli sayılacak.

Ev sahibi kiracıları evden zorla çıkarırsa ne olacak?

1 Temmuz 2023 tarihine kadar geçerli olacak düzenleme beraberinde akıllara ev sahiplerinin kiracıları oturdukları evden zorla çıkarıp çıkarmayacağı sorusunu getirdi.

Konuya ilişkin konuşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, kimsenin kimseyi evinden zorla çıkaramayacağının altını çizdi.

Ev sahipleri ile kiracıların yüzde 25 konusunda anlaşamaması durumunda "anlaşamadık" diye ev sahibinin kiracıyı evden çıkaramayacağını belirten Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ev sahibinin tahliye davası açması durumunda da ilgili kanun hükmünün mahkemeyi de bağladığını, bu nedenle mahkemenin -kiracının yüzde 25'i vermiş olması durumunda- tahliye davasını reddedeceğinin aşikar olduğunu söyledi.

"Kimse kimseyi zorla evden çıkaramaz." ifadesini kullanan Bakan Bekir Bozdağ, ev sahibi ile kiracı arasında evden çıkma hususunda ayrılık yaşanması durumunda hakemin yine Türk yargısı olacağını sözlerine ekledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1564436/ev-sahibi-kiraciyi-zorla-evden-cikarabilir-mi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.