Mehmet Ali Kulat: “18-29 yaş grubunda Ak Parti hiçbir bölgede 1. parti değil”

MAK Danışmanlık Başkanı Mehmet Ali Kulat, gençlerin Ak Parti politikalarını beğenmediğini ve yeterli bulmadığını belirterek Ak Parti yöneticilerinin pek çoğunun kendi çocuklarının bile böyle düşündüğünü söyledi.
Ersin Küçükbarak
|
10 Haziran 2022, Cuma - 13:46
Mehmet Ali Kulat: “18-29 yaş grubunda Ak Parti hiçbir bölgede 1. parti değil”

Mehmet Ali Kulat, Ankara Masası Gündem Programında Genel yayın Yönetmeni Fatih Atik’in konuğu oldu.

Soruları yanıtlayan Kulat, 7 bölge ve İstanbul olmak üzere 8 coğrafi bölge şeklinde araştırma yaptıklarını anlattı.

“Ak Partili yöneticilerin çocukları Ak Parti'ye oy vermeyecek”

Kulat, “Şu anda Türkiye'nin 8 bölgesinde yapmış olduğumuz araştırmada, 18-29 yaş grubunda Ak Parti hiçbir bölgede 1. parti değil. İller bazında 1. olduğu yerler var ama bölgesel olarak yok. Bunun da bir sürü nedeni var” dedi.

Ak Partililerden önümüzdeki seçim çocuklarına oylarını hangi partiye vereceklerini  sormalarını isteyen Kulat, “Kendileri kadar somut AK Parti'yi savunuyorlarsa ben iddialarımı geri alıyorum” ifadesini kullandı.

“Gençler Ak Parti'nin politikalarını beğenmiyorlar”

Mehmet Ali Kulat şunları söyledi: “Milletvekillerine, İl-İlçe yöneticilerine söylüyorum bunu. Çocuklarına sorun anketleri boş verin benim söylediğimden farklı bir cevap almayacaksınız. Çünkü ben bu gençlerle kamuoyu araştırmaları sırasında güzel çalışıyorum. Parti ayırmaksızın çalışıyorum. Gençler delikanlıdır, gencin ruhunda böyledir, genç devrimcidir ruhunda."

 Siyasi devrimcilikten bahsetmiyorum. Genel anlamda yeniliğe açıktır genç. Dolayısıyla bu gençler şu ya da bu nedenden dolayı şuanda ciddi şekilde Ak Parti'nin politikalarını beğenmiyorlar, ya da yeterli bulmuyorlar.” 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1565192/mehmet-ali-kulat-18-29-yas-grubunda-ak-parti-hicbir-bolgede-1-parti-degil
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.