Mehmet Ali Kulat: "Ak Parti'de erime sürüyor"

MAK Danışmanlık Başkanı Mehmet Ali Kulat, Ak Parti’nin yeni seçmen kazanamadığını söyledi. Kulat,”Ak Parti dışında bir partiye vermiştim ama bu seçimde AK Parti'ye oy vereceğim diyene ne Trakya'da ne Ege'de ne Ankara'da bir tane Allah'ın kuluna rastlamıyorsunuz” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
10 Haziran 2022, Cuma - 14:07
Mehmet Ali Kulat: "Ak Parti'de erime sürüyor"

Mehmet Ali Kulat, Ankara Masası Gündem programında Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik’in sorularını yanıtladı.

Ak Parti'de erimenin sürdüğünü anlatan Kulat,  “AK Parti gibi partilerin seçmenin son durağı olduğu çekirdek oyları 25 bant düzeyinde zaten. Bundan sonraki erime trendi aynı hızda olmaz, eğer çok büyük türbülans olmazsa.” dedi.

Kulat,“ Çünkü bir taraftan da hükümet yoğun adımlar atıyor, sayın cumhurbaşkanı adaylığını açıkladı. Bunlar bir kısım heyecanların oluşması adına yapılan çalışmalar” şeklinde konuştu.

Türkiye’yi gezerek çok çeşitli çevrelerle istişarelerde bulunduklarını belirten Kulat, izlenimlerini şöyle anlattı:

“İhracatçı halinden memnun”

 “Son bir hafta içerisinde Trakya'ya gittim. Trakya'da önemli iş adamları ile bir kaç ayrı yerde 1000 kişilik bir iş adamı topluluğu ile TÜMKİAD düzenlediği bir programa katıldım. Çorlu, Tekirdağ, Edirne bölgesinde, İstanbul'dan da iş adamları vardı orada bulundum. Oradan sonra Ege'de Manisa'ya gittik. Esnafı dolaştık, fabrikası olan insanların fabrikalarını ziyaret ettik. Bir akşam da ağırlıklı olarak Ak Partili iş adamlarının olduğu bir ortamda bulunduk. Manisa diğer illerden farklı, Türkiye'de işsizliğin az olduğu illerden bir tanesi. Manisa bu anlamda spesifik bir yer. Çok büyük fabrikalar var, nüfusun çok üstünde bir vatandaşa hitap ediyor. Bölgedeki illerden insanlar geliyor. Oradaki AK Partili olan iş adamlarının özellikle ihracat odaklı çalışanlarının çok mutlu olduğunu gördük. Dolar üzerinden anlaşmalar yapmışlar. Ve çalıştırdıkları insanlar belli. Bu taraftaki giderleri azalmış, artmamış dolar cinsinden söylüyorum. Ama dolar cinsinden gelirleri artmış dolayısıyla onlar rahat.”

"Şehirlerin varoşları mutsuz”

 “Ama aynı şehirde, Manisa gibi bir şehirde bile arka sokaklara gittiğinizde fotoğraf çok öyle değil. Arka sokaklar çok mutlu değil. Şehirlerin varoşları, çeperleri çok mutlu değil. Oradan gelip Ankara'da da Çukurambar bölgesine gidiyorsunuz kafeler dolu, çayın bardağı 14-15 TL. Oralarda insanlar dolu, lüks araçlar falan. Trafikte de bir yavaşlama yok. Ama Siteler'in arka sokaklarına gittiğinizde İsmet Paşa Mahallesi'ne gittiğinizde Keçiören'in arka taraflarına Bağlum'un üst taraflarına gittiğinizde ya da Mamak arka taraflarına gittiğinizde, Çankaya'da Tuzluçayır taraflarına gittiğinizde fotoğraf çok öyle değil.”

“Ak Parti kendi seçmeninin üçte birini kaybetmiş”

“İnsanlarla konuştuğunuzda Ak Parti'ye daha önce oy verdim diyen seçmenin 3'te 1 oranının üstünde bir oy kaybını çok net hissediyorsunuz. Geçen seçim Ak Parti dışında bir partiye vermiştim ama bu seçimde AK Parti'ye oy vereceğim diyene ne Trakya'da ne Ege'de ne Ankara'da bir tane Allah'ın kuluna rastlamıyorsunuz.”

Mahmet Ali Kulat, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde iki ittifak arasındaki farkın son seçimde sadece 2 puan olduğunu hatırlattı.

“Yeni seçmen gelmiyorsa seçimi kaybedersiniz”

Kulat,“ Bunu niye söylüyorum? Yüzde 52 ile seçim kazanmışsınız. Bırakın siz yüzde 30'luk kayıpları 3-4 puanlık bir kayıptan bahsetsek bile bu insanları kaybetmişseniz, başka bir seçmen kitlesinden de seçmen gelmiyorsa seçimi kaybedersiniz” ifadesini kullandı. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1565210/mehmet-ali-kulat-ak-partide-erime-suruyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.