Süt banyosuna hem beraat hem tazminat

Konya’da 2 yıl önce süt toplama ve işleme merkezindeki bir kazanda süt banyosu yaparken çektiği görüntüler yüzünden hayatı kararan Emre Sayar hakkındaki suçlamalardan beraat etti.
Ersin Küçükbarak
|
10 Haziran 2022, Cuma - 16:35
 Süt banyosuna hem beraat hem tazminat

Konya’nın Meram ilçesinde süt toplama merkezinde yaşanan ve 6 Kasım 2020'de paylaşılan süt banyosu videosu sosyal medyada tepkilere yol açmıştı.

Videoyu paylaşan Emre Sayar, bu yüzden 6 gün cezaevinde kalmıştı.

İşte o video yüzünden mahkemelik olan Sayar, suçlamalardan beraat etti.

Haklarında 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlanan sanıklar Konya 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandı.

Savcılık "halk sağlığını etkileyecek durum yok" dedi

Savcı mütalaasında; tekne içerisindeki maddenin süt olmadığı, videonun ardından teknede bulunan çoğunluğu sıcak su olmak üzere süt artığının imha edildiğinin tespit edildiğini bildirdi.

'Zehirli madde katma' suçu iddiasıyla açılan davada teknenin süt üretimine uygun olmadığı, kişi veya kişilerin sağlığını etkileyecek bir durum bulunmadığı belirtilerek, 2 sanığın beraati talep edildi.

Hem beraat hem tazminat

Mahkeme heyeti, de sanıklar Emre Sayar ve görüntüleri paylaşan Uğur Turgut'un beraatini kararlaştırdı .

Mahkeme heyeti ayrıca Sayar'a 1150 lira tazminat ödenmesine hükmetti.

Karara itiraz edeceğini belirten Emre Sayar, "Ödenecek tazminat yeterli değil. 6 gün cezaevinde boşu boşuna tutuklu olarak kaldım. Psikolojim ve aile düzenim altüst oldu" dedi.

Olay sebebiyle o dönem firmanın işletme onay belgesi iptal edilerek faaliyetlerden menedilmiş ve mühürlenip kapatılmıştı. İşyerindeki ürünler de imha edilmişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1566387/sut-banyosuna-hem-beraat-hem-tazminat
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.