Sincan Kadın Kapalı Cezaevine anne çocuk ünitesi

Cezaevinde anneleriyle kalan çocukların hayata daha iyi hazırlanmalarını sağlamak için Türkiye'de ilk kez kurulan “Anne Çocuk Ünitesi" haftaya Sincan Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda hizmete başlayacak.
Büşra Bayrak
|
10 Eylül 2020, Perşembe - 12:45
Sincan Kadın Kapalı Cezaevine anne çocuk ünitesi

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, anneleriyle cezaevinde kalan 0-6 yaş grubundaki çocukların mevcut koşullardan olabildiğince az etkilenmeleri için çalışmalar yürütüyor.

Bu kapsamda, Sincan Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu bünyesinde kurulan ve gelecek hafta açılması planlanan anne çocuk ünitesiyle çocukların cezaevinde daha verimli vakit geçirmeleri amaçlanıyor.

Ceza infaz kurumlarının çocukların üzerinde olumsuz etki yaratmaması için ayrı bina oluşturuldu

Kurulan ek binaya ilişkin bilgi veren Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Destek Hizmetleri Daire Başkanı Banu Demirci Altay, ceza infaz kurumlarının çocukların psikolojileri üzerinde olumsuz etki bırakmaması için uzun süredir çalışmalar yaptıklarını, yurt dışındaki örnekleri de incelediklerini söyledi.


Kadın ceza infaz kurumlarında birçok yenilik yaptıklarını, oyun alanlarıyla kreşler oluşturduklarını, psikolog ve sosyologlarla çocukları sürekli takip ettiklerini anlatan Altay, ilerleyen süreçte bunun için ayrı bina inşa etmenin daha doğru olacağına karar verdiklerini dile getirdi.

Hem kapalı hem de açık oyun alanları olacak

Sincan Ceza İnfaz Kurumları kampüsü bünyesinde inşa edilen ünite hakkında bilgiler veren Altay, 5 bin 160 metrekare alana sahip olan anne çocuk binasının 6 üniteden oluştuğunu belirtti.

Altay’dan edilen bilgilere göre; her ünitede 8 oda bulunuyor. Toplam 48 odalı binada, 48 anne çocuklarıyla birlikte kalacak. Binada çocuklar için açık ve kapalı oyun alanları oluşturuldu. Binada ayrıca çok amaçlı salon, sinema salonu ve çocuklara ders verilecek 2 oda bulunuyor. Türkiye'de ilk olan bu bina, yaklaşık bir hafta içinde faaliyete geçecek. Bakanlık, bu tip binaları diğer şehirlerdeki kadın ceza infaz kurumlarında da yaygınlaştırmayı planlıyor.

Çocuklar için daha yaşanabilir mekanlar haline getiriyoruz

Bakanlık tarafından oluşturulacak bundan sonraki yeni kadın ceza infaz kurumlarının projelerine artık anne çocuk ünite binalarının da dahil edileceğini belirten Altay, “Artık bu mimari projeyi sürekli hale getirmeyi hedefliyoruz. Çocuklar, bizim yarınlarımız, bizim için çok önemliler. Biz, çocuklar için ceza infaz kurumlarını duvarları olmayan, onlar için daha yaşanabilir mekanlar haline getirmeyi istiyoruz ve bu amaçla hareket ediyoruz." diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/156779/sincan-kadin-kapali-cezaevine-anne-cocuk-unitesi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.