TOKİ Ankara'da yeni projelerin startını veriyor

Toplu Konut İdaresi (TOKİ)’nin Ankara'nın Gölbaşı ve Çubuk ilçelerinde inşa edeceği yeni konutların ihale tarihleri açıklandı. Gölbaşı konut projesinin ihale tarihi 24 Ağustos, Çubuk konut projesinin ihale tarihi 26 Temmuz olarak açıklandı.
Mevlüt Peker
|
11 Haziran 2022, Cumartesi - 11:54
TOKİ Ankara'da yeni projelerin startını veriyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bağlı TOKİ (Toplu Konut İdaresi) Başkanlığı başkent Ankara'da da sosyal konuttan sosyal donatılara, kamu binalarından hastane ve okullara kadar çok sayıda projeyi gerçekleştirdi.

Türkiye’nin deprem ülkesi olduğu gerçeğiyle ülkenin dört bir tarafına inşa ettiği yatay mimari özelliğe sahip sosyal konutlar ile dar gelirli insanların ev sahibi olabilmelerini sağlayan TOKİ, Ankara'da yeni projelerine hayata geçirecek.

Başkentin Gölbaşı ilçesi ile Çubuk ilçesinde yapılacak konutların ihale tarihlerine ilişkin açıklama geldi. Gölbaşı ilçesinin Gerder Mahallesi'nde yapılacak 545 konut ve 18 dükkânlı ticaret merkezi için ihale tarihi 24 Ağustos 2022 olarak açıklanırken, Çubuk ilçesinde yapılacak 503 konut ve 12 dükkânının ihale tarihi ise 26 Temmuz 2022 olarak duyuruldu.

Yatay mimari ile daha az katlı daha sağlam konutlar

Türkiye'nin büyük deprem kuşakları üzerinde bulunması sebebiyle dikey mimari yerine yatay mimariyi esas alan TOKİ, Gölbaşı ilçesindeki konut projesinde tüm konutların yüksekliklerini zemin+3 olarak belirledi. Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde gerçekleştirilecek projeyle konutlara ek olarak sosyal donatılar, oyun ve spor alanları, peyzaj ve parklarıyla yepyeni bir yaşam merkezi ortaya çıkacak.

Mahalle kültürü yaşatılacak

503 konutun inşa edileceği Çubuk ilçesindeki projede mahalle kültürünün yaşatılması hedefleniyor. Esnaf ve vatandaşın iç içe düşünüldüğü projenin zemin kat seviyelerinde taş kaplamalar kullanılacak, bine genelinde ise ahşap görünümlü cephe kaplamalarına yer verilecek.

TOKİ’den Ankara'ya 89 bin 714 konut

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığınca Ankara’da toplam 89 bin 714 konut projelendirilmişti. Bu konutlardan 82 bin 425’i tamamlanmış ve hak sahiplerine teslim edilmişti. 7 bin 300 konutun inşa çalışmaları ise sürüyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1568324/toki-ankarada-yeni-projelerin-startini-veriyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.