Babacan: Yunanistan ve Türkiye, sorunları çözebilecek birikime sahip!

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Yunanistan ve Türkiye'nin, aralarındaki sorunları çözebilecek birikime sahip iki komşu ülke olduğunu söyledi.
Mevlüt Peker
|
11 Haziran 2022, Cumartesi - 14:58
Babacan: Yunanistan ve Türkiye, sorunları çözebilecek birikime sahip!

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin Karabağlar İlçe Teşkilatı'nın gerçekleştirilen 1. Olağan Kongresine katılarak bir konuşma yaptı.

Bozyaka Kültür Merkezinde gerçekleştirilen olağan kongrenin açış konuşmasını yapan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Ege Denizi'ndeki silahlanma ile ilgili görüşlerini açıkladı.

Ege'de hâlihazırda devam eden silahlanmanın uluslararası hukuku ihlal etmek anlamına geldiğine dikkat çeken Ali Babacan, şunları söyledi:

"Paris Anlaşması'nda yazıyor ama başka nerede yazıyor? Lozan'da yazıyor. Lozan Barış Antlaşması, bu ülkenin kuruluş noktasıdır. Bu ülkenin başlangıç çizgisidir. Lozan'ı deldirmemek Türkiye Cumhuriyeti'nin bir numaralı görevidir. Hakkımızı, hukukumuzu kimseye çiğnetmeyiz. Lozan'dan ve uluslararası hukukun diğer belgelerinden kaynaklanan tüm haklarımızı sonuna kadar savunuruz. Kimsenin endişesi olmasın."

"Yunanistan ve Türkiye sorunlarını çözebilecek birikime sahip"

Yunanistan ve Türkiye'nin, aralarında var olan problemleri çözebilecek birikime sahip iki komşu ülke olduğunu savunan Ali Babacan, "Ülkemizin de Yunanistan'la sorunlarını konuşacağı mekanizmalar vardır. Arkadaşlar, bizim dileğimiz, komşumuzla sorunlarımızı barışçıl bir şekilde çözmektir. Bizim çizgimiz nettir. Biz, dünyada Türkiye'ye dostlar kazandıracak kadrolarız, düşman kazandıracak değil. Haklı olduğumuz zaman zaten güçlüyüz." ifadelerini kullandı.

Demokrasi ve Atılım kadroları olarak Türkiye'yi aydınlık ve güzel günlere kavuşturmak hedefiyle çalışacaklarının altını çizen Ali Babacan, ardından partililerle hatıra fotoğrafı çektirdi ve partiye katılan yeni üyelerin rozetlerini taktı.

Tek listenin olduğu seçimde Abdullah Kaya Karabağlar İlçe Başkanlığına seçildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1568724/babacan-yunanistan-ve-turkiye-sorunlari-cozebilecek-birikime-sahip
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.