Meral Akşener: 13. Cumhurbaşkanı Millet İttifakı'ndan çıkacak

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Biz birinci parti olacağız. 6'lı masa iktidar olacak. 13. Cumhurbaşkanı, Millet İttifakı'ndan çıkacak. " dedi. Akşener, Erdoğan'ın da ana muhalefet partisi lideri olarak parlamenter sisteme geçişi teklif edeceğini iddia etti.
Ankara Masası
|
12 Haziran 2022, Pazar - 00:07
Meral Akşener: 13. Cumhurbaşkanı Millet İttifakı'ndan çıkacak

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Habertürk ekranlarında Kürşad Oğuz ve Serap Belet'in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Partisine sahadaki ilgi sorulan Akşener, "2002'deki AK Parti'ye yönelik tavır neyse, şu anda bana ve partime aynısı" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adaylık ilanını değerlendiren Akşener, "Kendisine hayırlı olsun diliyorum. Çünkü aday olup olmayacağı konusuna epey bir dedikodu vardı. Hukuki tartışma ayrı. 'Aday olmayacak. Şunu aday gösterecek. Seçilemeyeceği için aday olmayacak...' Bunlar vardı, hepiniz duyuyordunuz bunu. O yüzden hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

6’lı masada yer alan genel başkanlar olarak, Cumhurbaşkanı adaylığını konuşmama kararı aldıklarını ifade eden Akşener, 'Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'e geçişin perdelenmemesi gerektiğinin mesajını verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, adayın açıklanması yöndeki çağrısına "Alsın seçim kararını biz de adayımızı açıklayalım" şeklinde yanıt veren Akşener, "2023 Haziran'ında dediğine göre, o zaman biraz bekleyecek ve meraklanacak." diye konuştu.

"6 genel başkanın içinde ben Cumhurbaşkanı adayı olmayacağımı Eylül ayında söyledim. Hiçbir değişiklik yok." diyen Akşener, sözlerinin devamında "Biz eğer Cumhurbaşkanı adaylığı üzerine odaklanırsak, bu sistemin her birimize ne büyük zarar verdiğini gözden kaçırırız." değerlendirmesinde bulundu.

İYİ Parti lideri, "Biz Cumhurbaşkanı adayı üzerinden tartışmıyoruz, tartışmayacağız. En kolayı o. Asıl mesele, bakın bu netlikte söylüyorum; 13. Cumhurbaşkanı, Millet İttifakı'nın adayı olacak." şeklinde konuştu.

İstanbul'u kazanmanın Ekrem İmamoğlu'nun şahsından ayrı bir biçimde kişisel hedefi olduğunu ifade eden Akşener, "Ankara'yı, birçok büyük şehri kazanmak önemli... O seçmeni ayağa kaldıracak. Gazetecilerle iddiaya girmiştim. 'Alınacak' diye pek çok siyasetçi ile iddiaya girdim. Şöyle bir kanaat vardı; İstanbul alınamaz, alınsa da verilemez. 'Tayyip Erdoğan ölür, öldürür' mecazi diyorum bunu... 'Ve bu iş olmaz' deniliyordu. Ben de İstanbul'un alınması halinde herkese Cumhurbaşkanlığının alınacağını söyledim" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın, Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda isimlerinin geçmesini değerlendiren Akşener, "Sonuçta Millet İttifakı'nın adayları olarak girdiler. Hepimiz gayret gösterdik ama sonuçta Cumhuriyet Halk Partisi'nin belediye başkanları. Yani onlar günün sonunda Cumhuriyet Partisi'nin üyesi olan, onun listesinden girmiş belediye başkanları. Onların ita amiri Sayın Kılıçdaroğlu. O nedenle iki belediye başkanıyla ilgili ısrarla hep bir şey söyledim; bu iki belediye başkanımızı isteyen insanlar çok. Onun sebebi başarıya duyulan özlem." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine tek adayla gidilmesi gerektiğinin altını çizen Akşener, İYİ Parti'nin ise birinci parti olacağını vurguladı.

Akşener şu ifadeleri kullandı:

"Biz birinci parti olacağız. 6'lı masa iktidar olacak. 13. Cumhurbaşkanı, Millet İttifakı'ndan çıkacak. Sayın Erdoğan ana muhalefet partisinin genel başkanı olacak. Her türlü iddiaya varım. Bizim bu sistemle beraber çektiğimizi, hele 2018'den beri yaşadıklarımızı, kaynakların 5'li çeteye gittiği bir sistemden bahsediyorum. Sayın Erdoğan'ın hiç alışık olmadığı yönde, partili Cumhurbaşkanlığı sistemini elden gittiği dakikadan itibaren, parlamenter sistemin ne kadar iyi bir iş olduğunu söyleyeceğine ve 'hadi arkadaşlar şuraya geçelim' deyip, oy birliği ile Meclis'ten geçeceğine her türlü iddiaya varım. Sayın Erdoğan, ana muhalefet partisi lideri olarak bunu teklif edeceğine her türlü iddiaya varım."

İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral'ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun olası adaylığını değerlendirirken kullandığı ifadeler sorulan Akşener, "Sayın Abdullah Gül'ün eşinin başının kapalı olması sebebiyle sayın Gül'ün cumhurbaşkanı olmasını istemeyenler vardı. Aynısını gördüm. O gün sayın Gül'ün Cumhurbaşkanlığı adaylığının olmamasını, Hayrünnisa Hanımın başının örtüsüne bağlayanlar benim gözümde neyse bu cümle de aynıdır." yorumunda bulundu.

Akşener, partisinden bir daha böyle bir cümlenin kurulmasına asla müsaade etmeyeceğinin altını çizdi.

Partisinin oy oranı sorulan İYİ Parti lideri, "Haziran sonunda yüzde 20'ler gibi bir hedef koymuştum kendime. O görülüyor." dedi.

Sığınmacı sorununa değinen Akşener, “2053’te bu ülkede 35 milyon Suriye kökenli insan olacak.” değerlendirmesini yaptı.

Ekonomiye yönelik açıklamalarda bulunan Akşener, “Benim oğlum, kocam biz iktidar olduğumuzda devlet ihalesine ya da kamu ihalesine ellerinde dosya ile gezmeyecekler. Hiç biri bir tane vakıf kurmayacak. Almanya’da, Amerika’da apartmanlar yapmayacaklar. Çünkü bu kayırmanın önüne geçmediğiniz zaman israfı ortadan kaldırmadığınız zaman bu işler olmaz” diye konuştu.

Akşener, 1 yıl içerisinde hem faizleri hem enflasyonu tek haneye düşüreceklerini ekledi.

İYİ Parti lideri, programın devamında dış politikaya yönelik değerlendirmelerde bulundu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1569689/meral-aksener-13-cumhurbaskani-millet-ittifakindan-cikacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.