Mevlüt Çavuşoğlu: F-16’lar için lobi yapılması kabul edilemez

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, bazı temaslarda bulunmak üzere ülkesine gelen Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu kabul etti. Görüşme sonrası basın toplantısı düzenleyen ikilinin hem Yunanistan'a hem de Kıbrıs Rum Kesimi'ne mesajları vardı.
Mevlüt Peker
|
13 Haziran 2022, Pazartesi - 15:17
Mevlüt Çavuşoğlu: F-16’lar için lobi yapılması kabul edilemez

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bazı görüşme ve ziyaretlerde bulunmak üzere Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni (KKTC) ziyaret etti.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından kabul edilen Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan ve Rum Kesimi'ne Lefkoşa'dan cevap verdi.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile birlikte basın karşısına çıkan Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in ABD Kongresi'nde sarf ettiği "Kıbrıs'ta kimse iki devletli bir çözümü asla kabul edemez" sözlerine, bundan sonra müzakere yapılacaksa iki toplum arasında değil, iki devlet arasında olacağı cevabını verdi.

"Rum tarafının derdi Maraş'ı geri almak"

Türkiye'nin Doğu Akdeniz’de hem kendi haklarını hem de KKTC’nin ve Kıbrıs Türk halkının haklarını savunmayı sürdüreceğinin altını çizen Bakan Çavuşoğlu, Rum tarafının derdinin Maraş'ı geri almak olduğunu belirtti.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in ABD Kongresi'ndeki konuşmasına cevap vermeyi sürdüren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Yunanistan Başbakanının ABD Kongresi’nde bizi övmesini beklemiyoruz. Fakat, iki NATO üyesi ülke ve NATO’da güvenlik ile ilgili dayanışma söz konusu. F-16’lar için lobi yapılması kabul edilebilir değil” ifadelerini kullandı.

Mevlüt Çavuşoğlu:  Cesareti varsa yapsaydı

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Boğazları vuracağız" diyen Yunan amirale ise "Cesareti varsa yapsaydı" cevabını verdi.

Bakan Çavuşoğlu sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Maraş, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti toprağıdır. Burada atılan adımlar uluslararası hukuku ihlal etmiyor. İş birliği önerileri sadece Kıbrıs Adası'nı değil tüm bölgenin istikrarını ilgilendirmektedir. Maraş açılımından rahatsızlık duymaya başladılar. Rum halkı hakkını kullanmak istiyor ve biz de KKTC'nin bu açılımı bu nedenle destekliyoruz. Yeniymiş gibi anlatmaya çalışıyorlar ama uluslararası örgütlerin temsilcileri bize geliyor. Beyhude çabalar içinde olmasınlar. Eski görev yapmış askerlere cevap vermeye gerek yok. Yunan ve Rum halkının Türkiye'nin gücü hakkında ne dediğine kulak verseler yeter. Ben okuyorum yorumları. Türkiye'yi dışlayarak birçok toplantı yaptılar, EastMed ortaya çıktı. 'Bunların hiçbirinin hükmü yoktur' dedik. Hükmü oldu mu? Yunanistan hukuki cevap veremiyor, demagoji yapıyor. Uluslararası topluma da 'Türkiye bize saldıracak' diye ağlıyor."

"Türkleri azınlık durumuna düşürmek için oyun oynuyorlar"

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ise Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin egemenliğine zarar verecek öneriye "evet" diyemeyeceklerini, KKTC'nin egemenliğini sonlandırmak ve zaman içerisinde Türkleri azınlık durumuna düşürmek için oyun oynadıklarını, Maraş açılımının ise yeni siyasetin bir boyutu olduğunu söyledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1572819/mevlut-cavusoglu-f-16lar-icin-lobi-yapilmasi-kabul-edilemez
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.