Bakan Koca aşı çalışmaları hakkında bilgi verdi

Sağlık Bakan Fahrettin Koca, Türkiye'nin yürüttüğü aşı çalışmalarında 2021 nisan, mayıs, haziran başlarında çıkmış olacağını söyledi. Koca, Rusya'nın ürettiği aşının ise yılbaşından önce piyasada olacağını söyledi.
Ankara Masası
|
10 Eylül 2020, Perşembe - 19:43
Bakan Koca aşı çalışmaları hakkında bilgi verdi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşı çalışmalarındaki son durum hakkında bilgi verdi. Bakan Koca, Türkiye'de yürütülen aşı çalışmalarında belli bir noktaya gelindiğini belirtirken, " Aşı çalışmalarında 2021 nisan, mayıs, haziran başlarında sonuca ulaşmış olur." ifadelerini kullandı.

Koca, Rusya'nın ürettiği aşının ise yılbaşından önce piyasada olacağını söyledi.

Sağlık Bakanı Koca'nın açıklamasından öne çıkanlar:

GRİP AŞISI

Geçen yıldan daha fazla grip aşısı tedarik etme çabasındayız. Riskli hastalara grip aşısı ulaştırma noktasında sıkıntı yaşamayacağız. Zannediyorum geçen yılların 2 veya 3, hatta 4 katı oranında bu tedariği sağlama noktasında bir sonuç elde etmiş olacağız.

"FAZ3 ÇALIŞMASI TÜRKİYE'DE DE BAŞLANDI"

Almanya'daki çalışma Pfizer'ın çalışması. Bu çalışmasıyla ilgili faz3 çalışmasına kadar gelmiş oldular. Bu faz3 çalışması Türkiye'de de başlandı. Türkiye'de 10'a yakın üniversitemiz bu çalışmayı bakanlığımızın izin vermesiyle başlatmış oldu. Çin'de aşıyla ilgili dosyası aşı bilim kurulu tarafından yeterli görülen, faz1 faz2 çalışmaları yapılıp uygun görülen, faz3 çalışması için de müracaat edildi. Bakanlık olarak da izin verdik. Yine 10 merkezde faz 3 çalışması başlamış oldu. Türkiye'nin yürüttüğü aşı çalışmalarında 2021 nisan, mayıs, haziran başlarında sonuca ulaşmış olur.

http://www.ankaramasasi.com/haber/157796/bakan-koca-asi-calismalari-hakkinda-bilgi-verdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.