Safra kesesinden tam 1284 taş çıktı

Gemlik Devlet Hastanesi doktorları, Bilecik ili Pazaryeri ilçesinde yaşayan 76 yaşındaki kadının safra kesesinden tam 1284 taş çıkardı.
Mevlüt Peker
|
14 Haziran 2022, Salı - 16:00
Safra kesesinden tam 1284 taş çıktı

Bilecik ili Pazaryeri ilçesinde ikamet eden 76 yaşındaki Ayşe Durmaz isimli kadın, karın bölgesinde şiddetli sancı başlayınca kızının ikamet ettiği Bursa’ya geldi. Gemlik Devlet Hastanesi’nde gerekli tetkikleri yapılan kadının safra kesesinde çok sayıda taş olduğu belirlendi. Laparoskopik kapalı yöntem kullanılarak ameliyat edilen Ayşe Durmaz’ın safra kesesinden tam 1284 adet taş çıktı.

Ayşe Durmaz’ın ameliyatını başarıyla tamamlayan Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ahmet Karakaya, hastanın polikliniğe karın ağrısı, bulantı ve kusma şikâyetleri ile geldiğini, çektikleri ultrasonda safra kesesinde çok sayıda taş olduğunu belirlediklerini ve hastayla görüşüp ameliyata karar verdiklerini söyledi.

Ameliyatı laparoskopik ismi verilen kapalı yöntem ile gerçekleştirdiklerini belirten Op. Dr. Ahmet Karakaya, safra kesesini açtığında yüzlerce taş gördüklerini, kendilerinin de böyle bir durumla ilk kez karşılaştığını, başarılı geçen operasyonun ardından hastayı taburcu ettiklerini bildirdi. Karakaya, safda kesesinden çıkan taşların sayımının yapıldığını ve 1284 adet olduğunu kaydetti.

Ayşe Durmaz: Sağlığıma kavuştum

Safra kesesinde 1284 taş taşıyan Ayşe Durmaz, rahatsızlığının 3 ay önce başladığını, Bilecik Pazaryeri hastanesine başvurduğunu ancak yeniden ağrılarının olması üzerine Bursa'ya kızının yanına geldiğini, ameliyattan sonra hiçbir ağrısının kalmadığını söyledi.

Op. Dr. Ahmet Karakaya'nın son kontrolünü yaptığı hasta Ayşe Durmaz, hastaneden taburcu oldu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1581519/safra-kesesinden-tam-1284-tas-cikti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.