Hasan Sarıkaya: Kahramankazan kent meydanının bitirilmesi mümkün değil

CHP Kahramankazan İlçe Başkanı Hasan Sarıkaya, ilçede yapılması planlanan kent meydanının yakın bir zamanda bitirilmesinin mümkün olmadığını söyledi. Sarıkaya "Başkanla görüştük ancak sorunun çözüleceğini sanmıyorum. Orada ASKİ'yle sorun var deniyor, belediyenin onu düşünmesi gerekiyordu" dedi.
Ankara Masası
|
15 Haziran 2022, Çarşamba - 12:35
Hasan Sarıkaya: Kahramankazan kent meydanının bitirilmesi mümkün değil

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kahramankazan İlçe Başkanı Hasan Sarıkaya, Ankara Masası Haber Müdürü Ersin Küçükbarak'ın konuğu oldu.

İlçedeki parti çalışmaları hakkında bilgi veren Sarıkaya, üye kayıtlarının arttığını, önümüzdeki yerel seçimlerde belediyenin Millet İttifakı'na geçebileceğini söyledi.

Sarıkaya, Kahramankazan'da sağ ağırlık bir seçmen olduğunun altını çizerken, Millet İttifakı olarak tek adayla seçime girme olasılıklarının yüksek olduğunu ifade etti.

"Parti, kimlik sormadan yardımcı oluyoruz"

Kahramankazan'da insanların en çok hayat pahalılığından şikayetçi olduğunu vurgulayan Sarıkaya, iş talebinde ise bir patlama yaşandığını belirtti.

İşsiz ve yardıma muhtaç insanlara el uzattıklarını vurgulayan Sarıkaya "Çok fazla sosyal yardım talebi geliyor. Biz de partisini kimliğini sormadan yardımcı oluyoruz" şeklinde konuştu.

Kırsal alanın çok olduğu Kahramankazan'da çiftçilerin de zor durumda olduğuna değinen Sarıkaya "Çiftçiler araçlarına mazot alamıyorlar. Üretim durdu. Kırsaldan gelip, ilçeden alışveriş yapıp gidiyorlar" dedi.

Kahramankazan'da ulaşım krizi

Sarıkaya, Kahramankazan'da şuan bir ulaşım sıkıntısının da yaşandığını söylerken, özel halk otobüslerinin kontak kapattığını aktardı.

Kahramankazan'dan Ankara'ya ulaşımın 15 TL olduğunu ifade eden Sarıkaya, akaryakıta gelen zamlar nedeniyle bu ücretin esnafı kurtarmadığı söyledi.

"Kent meydanı sorununun çözüleceğini sanmıyorum"

İlçede gençlere yönelik yatırımların az olduğundan bahseden Sarıkaya "Kafeterya, kütüphane gibi gençlerin dertleşebileceği, arkadaşıyla oturabileceği yerler olmalı" dedi. Sarıkaya nitelikli eğitim tartışmalarıyla ilgili ise "Türkiye’de eğitimde bir düşüş var. Bizim dönemimizdeki liselerle şimdinin üniversiteleri aynı" ifadelerini kullandı.

Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz'un seçim vaatleri arasında yer alan kent meydanıyla ilgili de konuşan Sarıkaya "İhalesi yapıldı henüz başlanamadı.Üzerinden bir sene geçti, etrafı çevrildi, insanlar gelip geçerken mağdur oluyor. Başkanla görüştük ancak sorunun çözüleceğini sanmıyorum. Orada ASKİ'nin sorunu var deniyor ama belediyenin onu düşünmesi gerekiyordu. Şu an fiyatlar arttı, yeniden ihaleye çıkarılması gerekiyor." dedi.

Sarıkaya, ilçede bir kentsel dönüşüm problemi olduğunu da aktarırken "İnsanlar binasını, arsasını satamıyor, ev yapamıyor bir beklenti içerisindeler. Bunun bir an önce çözülmesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.

CHP Kahramankazan İlçe Başkanı Hasan Sarıkaya, ilçenin gereksinimin çok fazla olduğunun altını çizerken " Gerekli yatırımlar için muhalefet ve iktidar el ele vermeli"diye konuştu.

"Büyükşehir bazı önlemler alabilir"

Mansur Yavaş'ın AK Partili belediyelere yardım etmediği iddialarına ilişkin ise Sarıkaya "İlçe belediyelerin kim olursa olsun büyükşehirle iyi geçinmesi gerekiyor. Eğer iyi geçinmeseniz, büyükşehir bazı önlemler alabilir. Ancak, Mansur Yavaş’ın tüm belediyelere yardımcı olmak isteyeceğini tahmin ediyorum. Dolayısıyla ilçe belediyelerin hizmet gelmesi için büyükşehirle iyi geçinmesi gerekir"dedi.

Programının sonunda Kahramankazan için dileklerini ileten Sarıkaya şunları söyledi;

Kahramankazan’da sosyal aktiviteler artırılmalı, insanların yaşam standartları yükseltilmeli, insanların dostça kardeş yaşamaları sağlanmalı, siyaset uğruna siyasetçilerin birbirlerini zedelemesini doğru bulmuyorum. İnsanların ekonomik seviyeleri yükseldikçe daha huzurlu yaşayacaklarını düşünüyorum.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1582684/hasan-sarikaya-kahramankazan-kent-meydaninin-bitirilmesi-mumkun-degil
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.