Karamollaoğlu: Erdoğan aday olamaz

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, seçimlerin zamanında yapılması durumunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kanunen aday olamayacağını belirterek, "Anayasa Mahkemesi müdahale eder. Bir kişi 2 dönemden fazla aday olamaz. Bir şartla olabilir: TBMM karar verirse ve seçimi öne alırsa." dedi.
Mevlüt Peker
|
15 Haziran 2022, Çarşamba - 14:17
Karamollaoğlu: Erdoğan aday olamaz

Partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenleyen Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Seçimler zamanında yapılacak, ben de adayım." sözlerini hatırlatarak, "Kusura bakmasın, seçimler tam zamanında yapılırsa Sayın Cumhurbaşkanı aday olamaz. Anayasa Mahkemesi müdahale eder. Çünkü çok açık ve net, bir kişi iki dönemden fazla aday olamaz. Olabilir ama bir şartla, Meclis karar verirse ve seçimi öne alırsa." şeklinde konuştu.

SP Lideri Temel Karamollaoğlu, kendi cumhurbaşkanı adayları ile ilgili olarak da, "Hukuken seçim tarihi net olarak belirlendikten sonra, altılı masa ya da muhalefet olarak bir araya gelip cumhurbaşkanı adayını açıklarız. Fakat seçim tarihi henüz kesinleşmeden cumhurbaşkanı adayının şimdiden açıklanmasına da gerek duymuyoruz. Gereği de yok." ifadelerini kullandı.

"Nereye baksak ekonomik değerler iç acıcı değil"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müzakereye açık olmadığının altını çizen Temel Karamollaoğlu, artık milletin geçmişte düştüğü hataya düşmeyeceğini ve Erdoğan'ın bir daha seçilemeyeceğini iddia etti.

Hayat pahalılığı ve yüksek enflasyonun önüne geçilmeden, halkın yaşam koşullarının düzelmesinin imkansız olduğunu belirten Temel Karamollaoğlu, "Sürekli '6 ay sonra düzelecek' vaadini tekrar ediyorlar. Milletin de artık buna karnı doydu diye düşünüyorum. Çünkü ekonomik değerler nereye baksak artık iç acıcı değil." dedi.

Bir gazetecinin "Anayasa Mahkemesinin, '3. kez aday olamaz' maddesini işleme koyabileceğine inanıyor musunuz?" sorusuna ise Karamollaoğlu şu cevabı verdi:

"Kesinlikle böyle bir adım attığı taktirde adaylığı iptal edilir. Anayasa Mahkemesinin de Yüksek Seçim Kurulunun da buna rıza göstermesi mümkün değil. Açık bir hüküm çünkü."

http://www.ankaramasasi.com/haber/1582842/karamollaoglu-erdogan-aday-olamaz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.