Aşı bulamayınca dehşet açtı

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinin Küçükköy Mahallesi’ne bağlı Sarımsaklı mevkiinde; 5 nolu Aile Sağlığı Merkezi’nde annesine zatürre aşısı vurdurmak isteyen Engin Barış K. merkezde aşı olmadığını söyleyen 3 hemşireyi darp etti. Yardım çığlıklarını duyan Abdullah Sönmez isimli hasta muayene odasının kapısını açarak içeri girdi ve hemşireleri saldırganın elinden kurtardı. Ancak saldırgan bu kez Sönmez’i darp edip, bıçaklayarak yaraladı. Saldırgan adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı öğrenildi.
IHA-20200911AW111701
|
11 Eylül 2020, Cuma - 02:05
Aşı bulamayınca dehşet açtı

Alınan bilgiye göre; sabah saatlerinde annesi Beser K. ile Sarımsaklı’daki Sağlık Ocağı’na giden Engin Barış K., annesine zatürre aşısı yapılmasını istedi. Ancak sağlık merkezi çalışanı hemşireler ellerinde aşı kalmadığını ve yaşlı kadının ismini listeye ekleyeceklerini söyledi.

Muayene odasından darp

Hemşirelerin bu yanıtına hiddetlenen Engin Barış K., Ebe-hemşire Hande Çabuk’u darp edip, yanındaki hemşire Ayşe Beyazıt’ı saçlarından çekerek yerlerde sürükledi. Bununla da yetinmeyen saldırgan, muayene odasındaki Ayşe Sakallıoğlu’nu da tartakladı.

Yüzüne yumruk bacağına bıçak

Hemşirelerin çığlıklarını duyup, odanın kapısını açarak içeri giren 66 yaşındaki akademisyen Abdullah Sönmez hemşireleri saldırganın elinden kurtardı. Engin Barış K. ile boğuşmaya başlayan Sönmez, yüzüne yediği yumruk darbesi ve akabinde de bacağına yediği bıçak darbesiyle yaralandı.

Saldırgan gözaltına alındı

Saldırgan Engin Barış K. önce kaçtı sonrada jandarma ekiplerine teslim oldu. Yaralanan Abdullah Sönmez ise Aile Sağlığı Merkezi’nin ardından Ayvalık Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.  Hem üç hemşire hem de bıçakla yaralanan Abdullah Sönmez, gözaltına alınan Engin Barış K.’ten şikayetçi oldu. Saldırgan K., çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

“Bunun en büyük sorumlusu aşılarla ilgili yetkili olmayan kişilerin televizyonlarda çıkıp konuşmalarıdır”

Gazetecilere açıklamada bulunan Aile Sağlığı Merkezi doktorlarından Caner Çabuk, yaşadıkları talihsiz olayı anlattı. Çabuk, “Abdullah bey bizim kahramanımız. Saldırganın hemşirelerimize bıçakla saldırmaya yeltendiği sırada araya girmiş. Tam o sırada da bıçak bacağına saplandı ve yaralandı. Olayın ardından jandarma karakolunda ifadelerimizi verdik. ‘Beyaz Kod’ diye tabir ettiğimiz birime başvuruda bulunduk. Üzücü bir durum. Kınıyoruz. Bununda en büyük sorumlusu aşılarla ilgili yetkili olmayan kişilerin televizyonlarda çıkıp konuşmalarıdır. Bu tip konuşmalar devam ettikçe, bir çok sağlık çalışanlarımız özellikle birinci basamak olan Aile Sağlığı çalışanlarımız şiddet görmeye devam edeceklerdir. Umarım sağlıkta şiddet yasası caydırıcı bir şekilde gündeme getirilir” dedi.

Yaralanan Abdullah Sönmez o anları anlattı

Sağlık çalışanı 3 hemşireyi saldırganın elinden kurtaran Abdullah Sönmez ise yaptığı açıklamada, “Sağlık ocağına zatürree aşısı yaptırmaya gelmiştim. Doktoru beklerken, o arada önümden bir delikanlı geçti. Müdahale odasındaki hemşirelerin yanına girmişti. Birkaç dakika sonra odanın içerisinden çığlıklar gelince kapıyı açtım. O delikanlı hemşireleri darp ediyordu. Bir hemşireyi saçından tutup, bastırmış ve onu yumrukluyordu. Müdahale ettim. O arada aramızda bir boğuşma oldu. Bacağımda bir yanma hissi duydum. Bacağımdan bıçaklandığımı ve bacağımın kanadığını gördüm. O esnada yumruklaşma oldu. Yüzümden de yumruk darbesi aldım. Aslında ben ona çok vurmak istemedim. Benim amacım onu yakalayıp, jandarmaya teslim edebilmekti.” dedi.

30-35 yaşlarındaki bir insanın bir kadına el kaldırmasının kabul edilemeyeceğini savunan Sönmez, “Tabi bu kadın bir de sağlık çalışanı olunca bu konuda daha da ağırlaşıyor. Özellikle bu dönemde Koronavirüs ile mücadele edilirken, sağlıkçılar canla başla bu mücadelenin en başında savaşırken, çok basit nedenlerle onlara darp derecesine varan müdahalelerde bulunulması kabul edilemezdi.” Diyerek, saldırgan Engin Barış K’ten şikayetçi olduğunu ve bu tip insanlarla sonuna kadar da mücadele edeceğini söyledi.

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/158410/asi-bulamayinca-dehset-acti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.