Macron, Scholz ve Draghi, Kiev'de buluştu

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İtalya Başbakanı Mario Draghi ve Almanya Başbakanı Olaf Scholz, özel bir trenle Ukrayna'nın başkenti Kiev'e gelerek görüşme yaptılar.
Mevlüt Peker
|
16 Haziran 2022, Perşembe - 11:55
Macron, Scholz ve Draghi, Kiev'de buluştu

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları sürerken AB'nin (Avrupa Birliği) lokomotif ülkelerinden Fransa, Almanya ve İtalya'nın liderleri Kiev'e geldi.

Özel bir trenle Polonya'dan yola çıkan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İtalya Başbakanı Mario Draghi ve Almanya Başbakanı Olaf Scholz'u Ukrayna Başbakan Yardımcısı Iryna Vereşuk başkent Kiev'deki tren istasyonunda karşıladı.

Savaşın başladığı 24 Şubat 2022 tarihinden bu tarafa ilk defa başkent Kiev'e ziyaret gerçekleştiren üç lider, 23-24 Haziran'da yapılacak Avrupa Birliği Liderler Zirvesi'nden önce Ukrayna'nın Avrupa Birliği adaylığını değerlendirmek üzere Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile buluşacak.

Gerçekleştirilecek görüşmede ayrıca yeniden Rusya ile müzakerelerin başlatılması ve Ukrayna'ya daha çok silah desteği sağlanması gibi kritik meselelerin ele alınacağı değerlendiriliyor.

Emmanuel Macron: Bu önemli bir an

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Ukrayna'nın başkenti Kiev'e ulaştığında gazetecilerin sorularını cevaplarken, "Bu ziyaretimiz, Ukraynalılar için bir Avrupa Birliği mesajıdır. Bu önemli bir andır" ifadelerini kullanarak, saldırılardan etkilenen yerlere ziyarette bulunacaklarını belirtti.

Fransa Cumhurbaşkanlığı Ofisinin yaptığı yazılı açıklamada ise Kiev'de üç lidere Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis'in de katılacağını bildirdi.

Üst düzey ziyaret öte yandan Madrid'de 29-30 Haziran'da yapılacak NATO Liderler Zirvesi bakımından da önem arz ediyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1584210/macron-scholz-ve-draghi-kievde-bulustu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.