Çavuşoğlu, Sırbistan Ulusal Meclis Başkanı ile görüştü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Sırbistan Ulusal Meclis Başkanı İvica Daçiç ile Belgrad'da görüştü.
Mevlüt Peker
|
16 Haziran 2022, Perşembe - 12:43
Çavuşoğlu, Sırbistan Ulusal Meclis Başkanı ile görüştü

Balkan turunun ilk durağı olan Sırbistan'da temaslarına devam eden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da bulunan Cumhurbaşkanlığı ofisinde Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuçiç ile görüştü.

Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, ardından Sırbistan Ulusal Meclis Başkanı İvica Daçiç ile bir görüşme yaptı. Mevlüt Çavuşoğlu görüşmenin içeriğine ilişkin sosyal medya platformu Twitter'daki şahsi hesabından yaptığı açıklamada, "Sırbistan’daki ikinci toplantımızı Meclis Başkanı dostum Daçiç'le yaptık. İlişkilerimizin parlamenter boyutunu daha da geliştireceğiz" ifadelerine yer verdi.

Bakan Mevlüt Çavuşoğlu’nun Balkan turu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Kuzey Makedonya’nın Ohri kentinde bugün düzenlenecek II. Prespa Diyalog Forumu’na katılacağı ve forumun yüksek düzeyli olarak gerçekleştirilecek resmî açış oturumunda konuşma yapacağı belirtildi. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ayrıca II. Prespa Diyalog Forumu marjında bir takım ikili görüşmelerde bulunacağı ve Kuzey Makedonya’daki Türk toplumunun temsilcileri ile de bir araya geleceği kaydedildi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun 19 Haziran Pazar gününe kadar devam edecek olan Balkan turu kapsamında sırasıyla Hırvatistan, Bosna-Hersek ve Kosova’ya da ziyaret gerçekleştirmesi planlanıyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1584510/cavusoglu-sirbistan-ulusal-meclis-baskani-ile-gorustu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.