Kahramankazan Belediyesi düzenli olarak mama, yem ve su bırakıyor

Kahramankazan Belediyesi, sokakta ve doğada yaşayan hayvanların susuz ve aç kalmamaları için doğal yaşam alanlarına periyodik olarak yem, mama ve su bırakıyor.
Mevlüt Peker
|
16 Haziran 2022, Perşembe - 13:31
Kahramankazan Belediyesi düzenli olarak mama, yem ve su bırakıyor

Kahramankazan Belediyesi, doğada ve sokakta yaşayan hayvanların su ve yiyecek bulmakta güçlük yaşamamaları amacıyla çalışmalarına kesintisiz devam ediyor.

Kahramankazan Belediye ekipleri cadde ve sokaklar ile doğada yaşamlarını sürdüren hayvanların susuz ve aç kalmamaları amacıyla yaşam alanlarını mamasız, susuz ve yemsiz bırakmıyor. Belediye ekipleri ayrıca, ilçede bulunan fırın ve lokantalardan topladıkları ekmek ve yemekler ile belediye yemekhanesinden çıkan artık yemekleri de bu amaç doğrultusunda değerlendiriyor.

Mama dağıtımı esnasında hayvanların sağlık kontrolleri ve bakımlarını da yapan belediye ekipleri, tedaviye ihtiyacı olduğunu tespit ettikleri hayvanları ise alarak Kahramankazan Belediyesi Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ne götürüyor. Merkezde tedavileri tamamlanan hayvanlar ardından yasaların öngördüğü şekilde yeniden doğal yaşam alanlarına bırakılıyor.

Serhat Oğuz: Sahipsiz değiller, bize emanetler

Kahramankazan Belediyesi olarak sokak hayvanlarıyla yılın 365 günü kesintisiz olarak ilgilendiklerine vurgu yapan Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, şunları söyledi:

“Can dostlarımız sahipsiz değiller, bizlere emanetler. Allah’ın bize emaneti olan can dostlarımıza karşı son derece duyarlı davranıyoruz. Aynı dünyayı ve yaşam alanımızı paylaştığımız dostlarımızı hiçbir zaman unutmuyor, onlar için elimizden geleni yapıyoruz. Onlara düzenli olarak mama ve yem bırakıyoruz. Gerekli sağlık kontrollerini yapıyoruz. Dostlarımıza destek olmak ve yardım etmek için gayret gösteriyoruz.”

Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz ayrıca, yardıma muhtaç ya da bakıma ihtiyacı olan can dostları için vatandaşlardan gelen talepleri de titizlikle değerlendirdiklerini kaydetti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1584810/kahramankazan-belediyesi-duzenli-olarak-mama-yem-ve-su-birakiyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (1)

Yorumunuz İletilmiştir.
KORAY SERCAN KURU
16 Haziran 2022, 14:57
resmen insanlara işkence bu