Macron: İrpin kenti "barbarlığın izlerini" taşıyor

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, İtalya Başbakanı Mario Dragh ve Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Werner Iohannis ile birlikte Ukrayna'ya gelen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Ukrayna'nın İrpin şehrinin harap durumda olduğunu ve "barbarlığın izlerini" taşıdığını belirtti.
Mevlüt Peker
|
16 Haziran 2022, Perşembe - 15:44
Macron: İrpin kenti "barbarlığın izlerini" taşıyor

Ukrayna'nın İrpin şehrini ziyaret eden Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Fransız basınına açıklamalarda bulundu. Emmanuel Macron, İrpin kentinin "kahraman" bir kent olduğunun altını çizerek, Ukraynalıların bu kentte Rus ordusunun Kiev’e ilerlemesine engel olduklarını anımsattı.

Rus ordusunun katliamlar yaptığı şehirlerin yakınında bulunduklarını hatırlatan Fransa Cumhurbaşkanı Macron, İrpin şehrinde aynı zamanda "barbarlığın izlerini" görmenin mümkün olduğunu ifade etti. Emmanuel Macron, "Şu anda yıkılmış bir alandasınız, İrpin kentindesiniz." diye konuştu.

Ukrayna'nın direnip kazanabilmesinin şart olduğunu kaydeden Emmanuel Macron, sonuna kadar Ukraynalıların yanında olduklarının altını çizdi.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, savaş suçlularının kanun karşısına çıkarılabilmesi için yargıç, jandarma ve uzmanlarla Ukrayna yetkililerine destek verdiklerine dikat çekerek, Ukraynalılara da desteklerini göstermek için ülkeye geldiklerini kaydetti.

Bir gazetecinin "Barbarlığın fotoğrafları karşısında sizi çok müteessir gördük." şeklinde bir ifade kullanmasına Emmanuel Macron, "Evet tabii ki, çünkü görüyoruz. Avrupa toprağında okulları ve hayatı yıkmak istemek. Başka kelime yok. Yasal olarak nitelendirilen başka kelimeler var. Bunun yargıçlar tarafından yapılması gerekiyor." karşılığını verdi.

Emmanuel Macron, Avrupalıların, Rusya-Ukrayna savaşından etkilenen ve içlerinde bazılarının harap olduğu kentlerin yeniden inşa edilebilmesi amacıyla finansal olarak destek vermeye başladıklarını sözlerine ekledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1585182/macron-irpin-kenti-barbarligin-izlerini-tasiyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.