Soluk borusuna pasta kaçan öğrencisini Heimlich ile kurtardı

Kayseri'de bir ilkokulda nöbetçi olan sınıf öğretmeni Bahtiyar Yavuz, soluk borusuna pasta kaçan kendi öğrencisini Heimlich manevrası yaparak kurtardı.
Mevlüt Peker
|
16 Haziran 2022, Perşembe - 16:00
Soluk borusuna pasta kaçan öğrencisini Heimlich ile kurtardı

Kayseri’de teneffüste karnını doyurmak için yediği pasta soluk borusuna kaçan ve nefesi kesilen öğrenciyi, o sırada okulda nöbet tutan öğretmeni Bahtiyar Yavuz Heimlich manevrası yaparak kurtardı. Öğrencinin koşarak kendi sınıf öğretmeninin yanına geldiği ve öğretmeninin vakit kaybetmeden Heimlich manevrası yaparak öğrencisini ölümden kurtardığı o anlar okulun güverlik kameralarına yansıdı.

Kayseri ilinin Melikgaz ilçesinde Mustafa Özdal İlköğretim Okulu’nda bir öğrenci, yediği pasta soluk borusuna kaçınca nefes alamamaya başladı. Nefesi tamamen kesilen öğrencinin ne yapacağını şaşırarak, o sırada nöbetçi olan öğretmeni Bahtiyar Yavuz’a doğru koştuğu, sınıf öğretmeni Bahtiyar Yavuz'un ise öğrencisinin boğazına bir şey takıldığını görünce Heimlich manevrası uygulamaya başladığı görüldü. Kısa süre içinde öğrencisinin soluk borusuna kaçan pasta parçasını çıkaran öğretmen Bahtiyar Yavuz, öğrencisiyle konuşarak iyi olup olmadığını kontrol etti. Öğrencinin rahatlıkla nefes aldığını gören diğer öğrencilerin de rahatladığı o anlar ve yaşanan panik anları saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı.

Sınıf öğretmeni Bahtiyar Yavuz, nöbet tuttuğu sırada öğrencisinin kendisine doğru koştuğunu gördüğünü, öğrencinin yüzünden ve hareketlerinden nefes alamadığını anladığını ve zaman kaybetmeden Heimlich manevrasını yaptığını belirterek, yaşananları şu şekilde anlattı:

"Heimlich manevrasını öğrenmiştim ve o sırada bu manevra aklıma geldi. Bunu yaparak çocuğun bir şekilde nefes almasını sağladım. Öğrencimin boğazına takılan şey pastaymış. Çocuğu ters çevirip sol elimle karın boşluğuna bastırınca boğazında kalan pasta çıktı. Nöbet çok önemli bir görev. Öğrencilerimizin başına iş gelebiliyor. İlk yardımla ilgili konuları bazen es geçebiliyoruz ama bu konu çok önemli. İlkyardım eğitimlerine öğretmenlerimizin de katılmasını tavsiye ederim.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/1585205/soluk-borusuna-pasta-kacan-ogrencisini-heimlich-ile-kurtardi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.