Scholz: Bu kentteki vahşice yıkım bir anıttır

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, "Bu kentteki vahşice yıkım bir anıttır" diyerek Rusya’nın Ukrayna’ya açtığı savaşın bir an önce sona ermesi gerektiğine vurgu yaptı.
Mevlüt Peker
|
16 Haziran 2022, Perşembe - 17:26
Scholz: Bu kentteki vahşice yıkım bir anıttır

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Ukrayna’nın başkenti Kiev’e yönelik gerçekleştirdiği ziyarete dair sosyal medya platformu Twitter’daki şahsi hesabından paylaşım yaptı.

Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Werner Iohannis, İtalya Başbakanı Mario Draghi ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Ukrayna'nın başkenti Kiev yakınlarındaki İrpin şehrini ziyaret eden Olaf Scholz, İrpin kentinin uzun zamandan bu tarafa Buça gibi Rus savaşının anlamsız şiddetinin ve tahayyül edilemez gaddarlığının bir sembolü haline geldiğini ifade etti.

Olaf Scholz, "Bu kentteki vahşice yıkım bir anıttır. Bu savaş derhal sona ermeli." dedi.

İrpin kentinde Alman basınının da sorularını yanıtlayan Olaf Scholz, burada evlerin yıkıldığına ve masum insanların etkilendiğini belirterek, "Hiçbir askeri altyapısı olmayan bütün bir kent yok edildi." ifadelerini kullandı.

Tüm bu yaşananların Rusya’nın başlattığı savaşın tahayyül edilemez gaddarlığını gösterdiğine dikkat çeken Almanya Başbakanı Scholz, "Karar verdiğimiz her şeyde bunu aklımızda tutmalıyız. Bu korkunç bir savaş ve Rusya bu savaşı insan hayatını hiçe sayarak, son derece vahşice yürütüyor." diye konuştu.

Olaf Scholz, sürdürdükleri bütün faaliyetlerin, seferber ettikleri tüm yardımların ve gerçekleştirdikleri tüm yaptırımların bu vahşetin sona ermesi için yapıldığını sözlerine ekledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1585347/scholz-bu-kentteki-vahsice-yikim-bir-anittir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.