Stoltenberg: Erdoğan'ın çabalarını takdir ediyorum

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye'nin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mahsur kalan tahılın Ukrayna'dan çıkarılması noktasında çözüm bulma çabalarını takdir ettiğini bildirdi.
Mevlüt Peker
|
16 Haziran 2022, Perşembe - 17:51
Stoltenberg: Erdoğan'ın çabalarını takdir ediyorum

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Brüksel'de bulunan NATO'nun ana karargahında düzenlenen Savunma Bakanları Toplantısı sonrası basına konuştu.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, savunma bakanlarının İspanya'nın başkenti Madrid'de 29-30 Haziran'da gerçekleştirilecek NATO Zirvesi için bütün hazırlıkların tamamlandığını belirterek, "Madrid Zirvesinin, daha güçlü caydırıcılık ve savunma, Ukrayna ve risk altındaki diğer ortaklar için sürekli destek konuları açısından dönüştürücü nitelikte bir zirve olacağından eminim." diye konuştu.

Savunma Bakanları Zirvesinde yeni Stratejik Konsept'in görüşülüp kabul edileceğini, Rusya başta olmak üzere yükselen diğer tehditler karşısında pozisyon belirleyeceklerini ve bu bağlamda Çin'in de ilk kez zirveye dahil edileceğini kaydeden Jens Stoltenberg, Asya-Pasifik ülkelerinin devlet başkanlarının da katılımcılar arasında bulunacağını açıkladı.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, yük paylaşımının daha adil gerçekleştirilmesi ve daha adil kaynak sağlama meselelerinin de masaya yatırılacağını, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyelik başvurularının da görüşülecek başlıklardan biri olacağını ifade etti.

Savunma Bakanlarının, Ukrayna'yı daha uzun vadeli ve daha güçlü biçimde desteklenmesini konuştuğunu söyleyen Jens Stoltenberg, bu noktada "NATO kapsamlı destek paketinin" devreye konulacağını belirtti.

Stoltenberg: Türkiye ve Erdoğan'ın çabalarını takdirle karşılıyorum

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, dün Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmeyi de gündeme getirerek, "Türkiye ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mahsur kalan tahılın Ukrayna'dan çıkarılması amacıyla çözüm bulma çabalarını takdir ediyorum." dedi.

Türkiye'nin kaygılarının meşru olduğunu bir kez daha tekrarlayan ve bu meşru kaygıları gidermek amacıyla çaba sarf ettiklerini söyleyen Jens Stoltenberg, "Türkiye'nin 'evet' demesini, İsveç ve Finlandiya'yı yeni üyeler olarak kabul etmesini sağlayacak biçimde kaygıları nasıl ele alabileceğimizi değerlendiriyoruz. Türkiye'nin de NATO'nun açık kapı politikasından yana olduğunu özellikle belirtmek istiyorum." şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1585382/stoltenberg-erdoganin-cabalarini-takdir-ediyorum
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.