5 ilimize "kuvvetli yağış" uyarısı

Öğle saatlerinden sonra Ankara'nın kuzeyi, Bolu, Çankırı, Karabük ve Kastamonu'nun güney kesimlerine yerel ve kısa süreli olmak üzere gök gürültülü sağanak ve kuvvetli sağanak yağış uyarısı yapıldı.
Mevlüt Peker
|
17 Haziran 2022, Cuma - 09:11
5 ilimize "kuvvetli yağış" uyarısı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bağlı Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) uzmanlarının son değerlendirme ve tahminlerine göre;
Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, İç Anadolu’nun kuzeyi, Batı Karadeniz’in iç kesimleri ile Afyonkarahisar, Balıkesir'in güneydoğusu, Bilecik, Bursa'nın güneyi, Çorum, Isparta, Kütahya, Ordu, Samsun'un doğusu ve Tokat ilinin yerel olarak gök gürültülü sağanak yağışlı ve sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.

Yağışlar öğle saatleri sonrası Ankara'nın kuzeyi, Bolu, Çankırı, Karabük ve Kastamonu'nun güney kesimlerinde yerel ve kısa süreli olmak üzere kuvvetli şekilde olacak.

Hava sıcaklıkları

Hava sıcaklıklarının güneydoğu kesimlerde mevsim normalleri üstünde, diğer yerlerde ise mevsim normallerinin dolaylarında seyretmesi bekleniyor.

Rüzgar

Rüzgar genel olarak kuzeyli, güneydoğu kesimler ile Akdeniz kıyılarında ise güneyli yönlerden hafif esecek ve ara sıra orta kuvvette olacak. Yağış alan yerlerde ise rüzgârın yağış anında 40-60 km/sa hızda kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

Bazı iller için öngörülen hava durumu ile günün en yüksek sıcaklık değerleri şu şekilde olacak:

Ankara: 26 °C. Parçalı bulutlu, öğle saatleri sonrası yerel olmak üzere gök gürültülü sağanak yağışlı ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar kuzey kesimlerde yerel ve kısa süreli olmak üzere kuvvetli olacak.

İstanbul: 27 °C. Parçalı bulutlu.

İzmir: 31 °C. Parçalı bulutlu ve az bulutlu.

Adana: 33 °C. Parçalı bulutlu ve az bulutlu.

Antalya: 31 °C. Parçalı bulutlu ve az bulutlu.

Samsun: 25 °C. Parçalı bulutlu, doğu çevreleri yerel ve kısa süreli olmak üzere gök gürültülü sağanak yağışlı ve sağanak yağışlı.

Trabzon: 24 °C. Parçalı bulutlu, yerel olmak üzere gök gürültülü sağanak yağışlı ve sağanak yağışlı.

Erzurum: 25 °C. Parçalı bulutlu, öğle saatleri sonrası yerel olmak üzere sağanak yağışlı ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

Diyarbakır: 38 °C. Az bulutlu.

Yağış şiddeti neye göre sınıflandırılıyor?

Yağışların şiddeti, metrekareye düşen kilogram ölçüsüne göre sınıflandırılıyor. Bu sınıflandırmaya göre:

Hafif yağış: 1-5 kg/m²
Orta Kuvvette yağış
: 6-20 kg/m²
Kuvvetli yağış
: 21-50 kg/m²
Çok kuvvetli yağış
: 51-75 kg/m²
Şiddetli yağış
: 76-100 kg/m²
Aşırı yağış
: 100 kg/m² üzeri...

http://www.ankaramasasi.com/haber/1585893/5-ilimize-kuvvetli-yagis-uyarisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.