Kurban pazarlarından pazarlıklar sert geçecek

Bu yıl kurban pazarlarında pazarlıklar kızışacak. Şimdilik fiyatlar belirsiz de olsa maliyetler çok yüksek olduğu için kurbanlıkların çok pahalı olması bekleniyor. Besiciler maliyetlerinin yüksek oluşu nedeniyle pazarlıkta çok fiyat kırmayacak, alım gücü düşen alıcılar ise daha fazla fiyat kırılması için bastıracak.
Mevlüt Peker
|
17 Haziran 2022, Cuma - 10:22
Kurban pazarlarından pazarlıklar sert geçecek

Trabzon'da henüz kurulan kurbanlık pazarları, kurbanlık hayvanlarla dolmaya başladı. Besicilerinin artan maliyetleri sebebiyle bu sene kurbanlık fiyatlarında ciddi oranda artış olduğu görülüyor.

Hayvanlarını Trabzon ilinin Of ilçesinde bulunan kurban pazarına getiren hayvan yetiştiricileri, bu sene gelen zamlarla beraber geçen seneye oranla kurbanlık fiyatlarında ciddi artış olduğunu belirtti. Hayvan besicileri maliyetlerin doğal olarak kurbanlıklara yansıyacağına vurgu yaparken, bir kurban hissesinin ortalama 5 bin lira dolaylarında olacağının altını çizdiler.

Kurbanlık fiyatları kasaptaki fiyatlarla hemen hemen aynı

Bu sana maliyetlerin çok yüksek olduğuna dikkat çeken besici Özcan Olgun, "Bu sene fiyatlarla ilgili 'Ne olacak?' diye herkesin kafasında şüpheler var. Hayvanına göre pek tabii fiyatlar değişiyor. Her şeye gelen zam, kurban piyasasına da yansıyacak. 2021'e göre yemin çuval fiyatı hemen hemen iki katına çıktı. Saman da aynı şekilde. Hayvanları pazarlara yürüyerek getirmiyor, araçlarla getiriyorsunuz. Mazot fiyatlarına bağlı olarak nakliye fiyatları da yükseldi. Tabii üretici de tüm bunları hayvan fiyatlarına yansıtmak durumunda kalacak. 2021'de 15 bin lira olan bir boğanın fiyatı bu sene 25 bin lira oldu. Kasaplarda et fiyatları ne ise, kurban pazarlarında da o olacak. Tabii küçükbaş ve büyükbaşlar var. 10 bin liraya da 50 bin liraya da kurbanlıklar olacak. İyi bir hayvan almak isteyenler ortalama 5 bin lira hisse parasını ödemeyi gözden çıkaracak." ifadelerini kullandı.

Hayvan yetiştiriciliğinde maliyetler çok yükseldi

Aslında şu anki şartlara göre kurbanlık hayvan fiyatlarının uygun olduğunun altını çizen hayvan yetiştiricisi İrfan Salar, "2021'e göre maliyetler çok yükseldi. 2021'de otun balyasını 40 liraya alıyorduk. Bu sene 100 liraya alıyoruz. Maliyetler çok yükseldi. Ciddi sıkıntılar var. Bu yüzden devletimizin hayvancılığa destek vermesi gerekiyor." şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1585987/kurban-pazarlarindan-pazarliklar-sert-gececek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.